SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabó Mónika Szamóca


Szabó Mónika Szamóca
Gyógypedagógus - pszichopedagógus, multidiszciplináris pedagógiai diagnoszta és fejlesztő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/592-08-14
E-mail: sz.monika@szamoca-gyermekcentrum.hu
Honlap: https://szamoca-gyermekcentrum.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

9és fél hónapos kisfiam még mindig csak kúszik és nem mászik

Kedves Mònika!
Abban kèrnèm a segìtsègèt hogy a 9ès fèl hònapos kisfiam mèg mindig csak kùszik. A màszàs semmi jelet nem mutatja.Nem ûl fel önàllòan.Kèrdèsem meddig normàlis hogy csak kùszàs megy mikor kellene tornàra vinnem.
Köszönettel K.Nikolett
Kedves Anyuka,

Megérzése nem hagyta cserben, és nem is "para" anyuka szindrómája van.
Valóban, ha az átlagot nézzük, a kicsi fiúnak már a mászáson is túl kellene lennie. Az önálló ülés, az állás próbálgatása már ebben az életkorban jellemző szokott lenni a kisgyermekekre. Pánikra semmi ok. Számtalan dolog befolyásolja a gyerekek mozgásfejlődését. Javaslom, hogy mihamarabb keressenek fel Dévény módszerrel foglalkozó szakembert. Addig is érdemes kis jegyzetet készíteni a gyermek születésekor, és közvetlen utána történt eseményekről, fotókról visszanézni és lejegyzetelni a baba tartását, kedves pozícióit. Megfigyelni, hogy feszesebb - e valamelyik izomcsoportja pl. a vállában, a hátán. Vagy esetleg pont az ellenkezője tapasztalható? Nincs tónusa az izomzatának, folyik, mint a lekvár.
Javaslom a Babamóka könyv lapozgatását. Igazán jó ötletek vannak egy kis otthoni tornához. Ősztől járjanak el pl: Babamama tornára, jógára, úszásra.

Üdvözlettel:

Szabó Mónika Szamóca
2014-07-06 09:53:46
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja