SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabó Mónika Szamóca


Szabó Mónika Szamóca
Gyógypedagógus - pszichopedagógus, multidiszciplináris pedagógiai diagnoszta és fejlesztő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/592-08-14
E-mail: sz.monika@szamoca-gyermekcentrum.hu
Honlap: https://szamoca-gyermekcentrum.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Diszgráfia

Kedves Mónika!
Lányom 7 éves másodikos. Problémái vannak az írással betűket hagy ki a szavakból vagy egybeírja a szavakat, akár az egész mondat neki egy szó. Sokszor azt veszem észre otthoni gyakorlásnál, hogy a szája előbbre jár mint a keze. Viszont nem téveszt betűket. Az elmúlt tanévben az olvasással voltak problémái mivel sokszor visszafele olvasott, ezt sok-sok gyakorlással korrigáltuk. Nyílt napon azt vettem észre, hogy órákon nem figyel. Az iskola családsegítőbe irányított mondván biztos diszgráfiás. A papírt az iskolával kitöltöttük és elküldtük. Azóta hónapok teltek el és még semmi. Mivel tudnék neki addig is segíteni, hogy a kitartását ne veszítse el.
köszönettel:Zsuzsa
Kedved Zsuzsa,

A vàlaszom előtt szeretnèk elnèzèst kèrni a hosszú vàlaszadàsi időèrt. Sajnos elkeveredett a fiókomban a levele, ès most kaptam meg ismètelten.
Remèlem a Nevtanban azóta törtèntek előre lèpèsek.
Kèrdèse a tanulàsi motivàció megtartàsàra vonatkozott. Az egyik legfontosabb, hogy a kötelező leckeíràs nem azonos a tanulàssal. Próbàlja meg a legkisebb, sikerèlmènyt adó egysègre bontani a lecke anyagàt, ès azt mindennapi közös tevèkenysègükbe beleszőni. Pl.: receptes füzet màsolàsa, a kedvenc sütik elkèszítèsèvel együtt.:), bevàsàrló lista, rövid levelek, üzenetek íràsa akàr chat, viber... formàjàban.
Az íràskèp, pontosabban a helyesíràst emelte ki problèmakènt, de ezek a tünetek összetett hàttèrből alakulnak ki, így a megsegìtès is több rètegű. Gondolok itt anyanyelvi, - ès komplex mozgàsfejlesztèsre, tanulàsmódszertanra, pszichès megerősítèsre, szülői hatèkonysàg tàmogatàsàra. A legjobb, ha a szakemberek kapcsolatban àllnak egymàssal, ès mentorkènt segítik Önöket az iskolai èvek alatt.
Üdvözlettel:


Szabó Mónika Szamóca
2017-04-30 09:18:23
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja