SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabó Mónika Szamóca


Szabó Mónika Szamóca
Gyógypedagógus - pszichopedagógus, multidiszciplináris pedagógiai diagnoszta és fejlesztő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/592-08-14
E-mail: sz.monika@szamoca-gyermekcentrum.hu
Honlap: https://szamoca-gyermekcentrum.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Diszkalkulia kezelése

Kedves andrea!
14meves lány vagyok,debrecenben élek.
Azt vettem észre hogy sujos gondom van a matematikával.Nemtudom megjegyezni a szabájokat,es az egyenletek sorrendjét sem!
Törtenelem dolgozatban legalabb 56 evszamból irtunk es én 2 napig tanultam de nemtudtam megjegyezni egyet sem és 1 es lett!:(
De ez a dolgozatom tavaj ismugyancsak egyes lett.Majd magyar dolgozatban csakmugytudtam megjegyezni 12 evszamot hogy leirtam betükkel es még igyis elfelejtettem 4 et.
Matematikából egyre rosszabb vagyok,5 odikben mar 3 as voltam,6 odikban is,tavaj meg már kettes,most ev elejen van egy 2esem meg 21esem.Szeretnek jó iskolába menni,mindent megtudok jól tanulni kivéve amiben szamok vannak,ez leginkabb a matematika.És attól félek hogy a matekom miatt nemsikerul mind az amit szeretnek megvalositani.Nemrégen utana néztem hogy mi lehet ez a betegseg és azt találtam h Diszkalkulia azaz számolási nehézségek. A szorzótablát,összeadást , kivonast tudom!De még osztani is elfelejtettem(de aban sosem voltam jó).
Tudna e ajanlani nekem valakit aki ezzel foglalkozik,vagy valami hejet ahol ezt kezelik mer nagyon nem szeretnem ha emiatt rontodna el az eletem!
Eloremis koszonom:Edina

Kedves Edina,

Először is fogadd hatalmas gratulációmat! Fantasztikus dolog, hogy érzékeled a tüneteidet, hogy utána nézel, hogy segítséget keresel. Ebben az életkorban nem szokott ekkora önismerete és tudatossága lenni a kamaszoknak.:) Biztosra veszem, hogy a matematikai gyengeséged ellenére nem fogsz elkallódni.
A leveledből, a felsorolt tünetekből valóban diszfunkció tüneteit produkálod. Elsősorban valóban a diszkalkulia tűnik erősebbnek, de úgy látom, hogy a problémád anyanyelvi nehézséggel is párosul. Ezek a tünetek, a tanulási nehézségben együtt járnak. Sajnos, amíg suliba jársz nagyon megkeserítik az életed.
Mit tehetsz? Menj el nevelési tanácsadóba, kérj vizsgálatot és szakértői véleményt. Nagy valószínűséggel felmentenek az írásbeli feleletek alól, illetve több időt kell kapnod a dolgozatoknál, az érettségiben is lesz kedvezményed.
Az iskolában és a nevelési tanácsadóban is kaphatsz fejlesztő foglalkozásokat. Nem ismerem, hogy a lakóhelyeden milyen lehetőségek vannak, azonban komplex mozgásterápia, alapozó mozgásterápia,tanulásmódszertan, diszkalkulia reedukáció külön foglalkozások sokat segítenek majd neked.
Weboldalban ajánlom neked a http://www.varazsbetu.hu, delfintanulas.blogspot.hu/ oldalakat.



Szabó Mónika Szamóca
2014-11-30 15:34:22
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja