SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szabó Mónika Szamóca


Szabó Mónika Szamóca
Gyógypedagógus - pszichopedagógus, multidiszciplináris pedagógiai diagnoszta és fejlesztő

Elérhetőségeim:
Telefon: 06-30/592-08-14
E-mail: sz.monika@szamoca-gyermekcentrum.hu
Honlap: https://szamoca-gyermekcentrum.hu/

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Iskolakezdés speciális iskolában?

Szakértő véleményére lennék kiváncsí?
Azt szeretném kérdezni kislányom 5 éves most szeptemberbe iskolába kellene mennie.
De nem tudom mit tegyek .
Voltam kislánnyomal nevelési tanácsadó nál ö pedig tegnap kiküldte a szakvéleményt.
Amibe az áll hogy gyermekem speciális ellátásra szorul .Ezt azért is írta mert nem tul jó kislányom magatartása oviban általában az van mit ö akar ha nem hiszti és durca a vége. Bár ithon is ez van de itt kordában tudom öt tartani és ha rossz büntetni de nem tul szigóruan.
Kérdésem az muszály speciális iskolába öt járattatni mert nem értelmi ,nem testi és nem is szellemi fogyatékos csak kicsit neveletlen.z ovoda azt javasolja menjen ijen iskolába a szakorvos nem engedné én pedig nem tidom.Nem akarom ilyen gyermekek közzé beteni ö nem fogyatékos egészséges és késöbb pedig ilyen iskolával hova vennék fel tán még egyetemre se.Probálok rendes iskolába beiratni de evvel a papírral lehet hogy fel se veszik rendes sulikba.Ezért kérem válaszoljon minnél hamarabb hogy ön mit tenne ha gyermeke ebbe a helyzetbe kerülne vagy csak simán szakmai szemmel.
Kedves Anyuka,

Eltelt pár nap a szakértői levél első olvasása óta. Remélem sikerült egy kicsit megnyugodni, amennyire meg lehet nyugodni a hír hallatán.
Első jó hír: Nem kell speciális iskolába járnia gyermekének, ha nem értelmi fogyatékos.
Második jó hír: Kérheti, hogy a kislány maradjon még egy évet óvodában és egy jól átgondolt fejlesztési tervvel és kitartó munkával fel lehet készíteni őt az iskolakezdésre.
Vélhetően az SNI – sajátos nevelési igény- kategóriába került a gyermek, ami azt jelenti, hogy Tanórán kívüli foglakozások keretében egyéni fejlesztést írtak elő, illetve a tanórai munkához pedagógiai asszisztens segítségét kérhetik, valamint kis létszámú osztályban kell őt elhelyezni.
A leveléből ítélve a kislány figyelem – és magatartási zavarral küzd, ami tanulási nehézséggel társul. A hatékony fejlesztés érdekében fontos lenne, hogy további státusz és tanulási készség vizsgálatokkal feltérképezzék a jelenlegi állapotot, és elegendő információ legyen a probléma hátteréről. Számtalan ok lehet a háttérben. Ajánlom a szamocadiagnosztika.hu oldalt.
Keressenek már a nyárra is alapozó mozgásterápiával, vagy komplex mozgás - és kognitív terápiával foglalkozó szakembert, aki heti rendszerességgel tud Önökkel dolgozni. Intenzív alapozós tábor, a nyár végén iskolára felkészítő tábor sokat segítene. Otthon kapjon egyre több feladatot – terítés, viráglocsolás… -, kezeljék ügyes nagylányként. Már nem baba, nem kell mindig kiszolgálni és engedni a játszmáinak. Nem könnyű, de menni fog! Ha úgy érzik szükségük van segítségre keressenek fel egy pszichopedagógust, aki szülői hatékonyságot erősítő technikákat tud mutatni Önöknek. Ez most egy olyan feladat, amihez az egész családra szükség van.
Sok erőt, kitartást és következetességet kívánok!


Szabó Mónika Szamóca
2014-06-02 05:46:46
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja