SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Szőke Melinda


Szőke Melinda
Gyógypedagógus

Elérhetőségem:
Honlap: http://www.terapia.imtbt.hu

Témakörök

összes téma      asd     beszéd     diszkalkulia     diszlexia     étkezés     finommanipuláció     iskola     képzés     korai fejlesztés     megkésett beszédfejlõdés     mozgás     mozgásfejlesztés     mozgásfejlõdés     nevelés     pszichológus     viselkedésterápia  

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Mozgásfejlesztés

Kedves Melinda!
Kisfiunk 34 hetes,lassan 8hónapos.
Az átlagtól később kezdett el forogni. 6 hónap után 1-2 héttel,de azóta is csak hanyattról hasra,vissza csak segítséggel. Ülni még nem tud egyedül,de nem is erőltetjük.
Viszont mászó pózba már feltérdel és rugózik előre-hátra,ill. fekvőtámasz pózba is felemeli,megtartja magát. Kúszni nem szokott, csak körbe forog a játszószőnyegén vagy hátra felé. Ahogy észrevettem csak páros kéz-láb használat van nála. Ugrálni pl. nagyon szeret az ölünkben,ha emelgetjük a hóna alatt fogva.
Tornáztatom pár napja: váltott kézemelések, körzések és ellentétes kar-láb érintések felváltva.
Kérdésem: hogyan fejleszthetnénk itthon,hogy beinduljon nála a fejlődés, ráérezzen a mozgásformákra és hogy a visszaforgást is tudja magától.
Vagy forduljunk gyógytornászhoz?
Előre is köszönöm válaszát.
Üdvözlettel: Hárs-Nagy Eszter
Kedves Eszter,
mindenképp javasolnám, hogy legalább egy csoportos babatornára kezdjenek el járni. A leírtak alapján valószínű nincs komoly probléma. Valószíbű a kisfiú nem tudja, hogy tudja összehangolni az ellentétes kar-láb mozgást. Ha 3-4 héten belül nem változik a torna hatására a pici mozgása, akkor érdemes egy korai mozgásfejlesztéssel foglalkozó szakembert felkeresni.
Amennyiben Budapesten, vagy a környékén laknak, úgy a FejlesztőHáz-at tudom ajánlani.
Üdvözlettel:

Szőke Melinda
2015-06-10 00:03:38
Olvasói értékelés: 5/5
A szerkesztő ajánlja