A tésztához:
- 3 tojás
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- 10 dkg cukor
- 8 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csapott evőkanál szódabikarbóna
- 3 dkg keményítő
A krémhez:
- 5 dl tejszín
- 10 dkg jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsoki
- 10 dkg fehér csoki
- ribizlilekvár
A mázhoz:
- 10 dkg jó minőségű étcsoki
- 2 kanál olaj
A trüffelkrémhez felmelegítjük a tejszínt 2 adagban, 3-2 dl arányban, a nagyobb adagban elkeverjük a fehér csokit, a másikban az étcsokit, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tojást és a cukrot alaposan felverjük, hozzáadjuk az olajat, ezzel is habosra verjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóval, a szódabikarbónával és a keményítővel, majd beleforgatjuk a tojásba.
Megsütjük, két lapba vágjuk. A hideg tejszínből kemény habot verünk. Az alsó lapot megkenjük lekvárral, majd az étcsokis krémmel, rátesszük a másik lapot, megkenjük ezt is lekvárral, ráhalmozzuk a fehércsokis krémet, és bekenjük az oldalakat is. Fahéjjal megszórjuk.