Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 20 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 50 dkg túró, bármilyen gyümölcs (konzerv is jó), 2-3 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 2,5 dl tej, 2 dl tejföl, 4 tojás
A lisztet, porcukrot, sütőport összekeverjük és kb. a felét egy NAGYON (!) kivajazott tepsibe öntjük. (Nem árt sütőpapírt használni és azt kivajazni, különben beleragad ez az egész lisztes massza.) A túrót a gyümölccsel, a vaníliás cukorral, citromhéjjal összekeverjük, és ráöntjük a tepsiben lévő lisztes keverékre. A tetejére kerül a maradék lisztes-porcukros keverék. A tejet, a tejfölt és a tojást összekeverjük, majd ezzel megöntözzük az egészet. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép világosbarna lesz a teteje.
Túrós
Hozzávalók: 1 bögre (2,5-3 dl) cukor, 1 bögre rétesliszt, 1 csomag sütőpor, fél kg túró, 3 db tojás, 2 dl tej, lekvár vagy mazsola, vaj
Elkészítése: A cukrot, lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük.
Egy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, majd az előbbi keverékből 1 bögrével beleszórunk. A túrót rámorzsoljuk, lekvárt csepegtetünk rá, vagy megszórjuk mazsolával. A maradék liszt-cukor keverékkel megszórjuk, és ráöntjük a tojásokkal összekevert tejet. A tetejére vajat darabolunk, és megsütjük.
Kefírrel
Hozzávalók: 3 db tojás, 7 evőkanál porcukor, 9 evőkanál liszt, késhegynyi szódabikarbóna, 50 dkg túró, 2 pohár kefír, mazsola,1 citrom héja, 1 vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 0,5 pohár tejföl.
Elkészítése: A tojásokat habosra keverem a porcukorral, majd megy hozzá a liszt, benne a szódabikarbónával. Villával összetöröm a túrót, beleteszem a mazsolát, citromhéjat, vaníliás cukrot. A kefíreket a lisztes tojáshoz keverem, majd a túrót is. Jól kizsírozott (!) tepsibe öntöm. A tetejét olvasztott vajjal és tejföllel meglocsolom. Előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt villára nem ragad a tészta.