Hozzávalók:
A piskótához:
6 dkg liszt
4 dkg kakaó
10 dkg cukor,
5 db tojás
A krémhez:
40 dkg mascarpone
6 dkg cukor
4 db tojás
Az ízesítéshez: amaretto, kávé, mandula, cukor, csokoládé, cseresznyepálinka
Vékony kakaós piskóta lapot sütünk. Kiszúrjuk akkora karikákra, mint amilyen egyenes falú poharat használunk hozzá. Poharanként 3 karikát számolunk. A tiramisuhoz hasonlóan készítjük el az alapkrémet. A tojás sárgát kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a sajtot és eldolgozzuk. 3 felé osztjuk, az elsőbe tört grillázst keverünk, a másodikba kevés őrölt kávét és amarettot, a harmadikba csokoládéforgácsot és cseresznyepálinkát. A tojásfehérjéből habot verünk és elosztva 3 felé lazítjuk a krémeket. A pohárba először egy kakaós karikát helyezünk. Tetszés szerint következik az egyik krém és a többi réteg. Hűtőben 1 órát hűtjük. Majd tálaláskor learatjuk a babérokat!
Forrás: www.finomania.blogspot.com