SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kutyahideg ellen kutyacipő!

Családinet [cikkei] - 2007-12-18
Készítsünk kedvencünknek védőruhát a hideg télre
Kutyahideg ellen kutyacipő!
A közterületeket télen a síkosság ellen vegyszerrel védik, erre a világszerte is alkalmazott NaCl és CaCl keverékeket alkalmazzák, kedvező olvasztóhatásuk és viszonylagos olcsóságuk miatt. Ez nemcsak környezetvédelmi és korróziós szempontból támadható eljárás, de a kedvencként tartott állatok testi épségét is veszélyezteti.
 
Ha leesik az első hó
A kutyák alapvetően szeretik a havat. A hulló hóban önfeledten játszanak. A közterületen sétáltatott kedvencek lábait télen, a sózás miatt gyakran sebek és marások szegélyezik. Amíg nincs alternatíva, addig a sószórást, mint a jeges időszakban egy szükséges rosszat át kell vészelnünk nekünk, és kedvencünknek is.
 
Kutyapantalló, kutyapulóver
A kereskedelmi forgalomban (az állatos üzletekben) is kapható számos fazonnyi kutyaruha és kutyacipő, de házi módszerrel is sikeresen elkészíthetőek az állatvédelmi öltözékek. Elsődleges szempont a trendi viselet mellett a tappancsok és a fázós kutyatest védelme.
 
1. kutyaruha: még használható ruhaanyagot (pamutot pl.) vagy vízhatlan orkánt méretre szabunk, majd összevarrjuk belebújós vagy gombos öltözékké.
Készíthetünk külön csak hideg időszakban védő pulóvert és külön eső - jég - hó ellen használható ruhácskát is. A fazonnak és a mintának csak a képzelet szab határt.
 
2. kutyapantalló: használható alapanyag lehet gumi, nejlonbélés, bőr, vászon. A kutya lábára méretezett cipőt szoríthatja fűző vagy csat is. Lényeges, hogy vízálló legyen és a só se tudjon behatolni rajta. Ha a munkálatokban elakadtunk, kikérhetjük a helyi cipészmester segítő véleményét is.
 
Ha kedvencünket az utcai sózástól vagy a téli hidegtől ilyenformán védeni tudjuk, akkor bátran elmondhatjuk, hogy gondos gazdaként jó állattartók vagyunk, hiszen megakadályoztuk kedvencünk sérüléseinek kialakulását. Az sem mellékes, hogy a kutya is nagyobb örömmel vág neki lábvédővel a közterületnek, hiszen gazdája révén biztonságban érezheti magát.
 
Ön is legyen Állatvédő!
 
Orpheus Állatvédő Egyesület
 
www.zug.hu - Állatbarát Web Kuckó
www.sinter.hu - Állatvédelmi Adatbank,
www.ebrendeszet.hu - Állatvédelem,
Adó 1%: Orpheus Egyesület - 18464654-1-06
 
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja