SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A fogyasztóvédők veszélyes járókákat és bébikompokat vontak ki a forgalomból

Családinet [cikkei] - 2011-07-28
A laboratóriumi vizsgálat alapján a fogyasztóvédők kétféle veszélyes járókát és három fajta veszélyes bébikompot vontak ki a forgalomból az országos ellenőrzésen tapasztaltak miatt - jelentette be Perger Mónika, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) stratégiai kabinetjének munkatársa szerdai sajtótájékoztatóján.
A fogyasztóvédők veszélyes járókákat és bébikompokat vontak ki a forgalomból

Mint elmondta, áprilisban és májusban négy héten át a felügyelők 103 féle járókából 209 terméket vizsgáltak, és 16 százalékuknál találtak szabálytalanságot. A bébikompoknál 104 féle termékből 161-et ellenőriztek, és 33 százalékuk nem felelt meg az előírásoknak.

Veszélyes bébikomp és járóka
Városi Istvánné, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) Mechanikai és Villamos Laboratóriumának vezetője (k) forgalomból kivont, veszélyes járókákat és bébikompokat mutat be a sajtó képviselőinek. A laboratóriumi vizsgálat alapján a fogyasztóvédők két féle veszélyes járókát és három fajta veszélyes bébikompot vontak ki a forgalomból az országos ellenőrzésen tapasztaltak miatt.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Perger Mónika hangsúlyozta: az ellenőrzés elsődleges célja a nem biztonságos járókák és bébikompok forgalomból történő kiszűrése volt, illetve vizsgálták azt is, hogy a RAPEX európai riasztórendszerben lévő veszélyes termékek ne legyenek a boltok polcain.

Elhangzott, hogy az ellenőrzött 73 kereskedelmi egységből 40 százaléknál találtak hiányosságot.

Az ellenőrzés során 23 alkalommal feltételekhez kötötték a további forgalmazást, 21 esetben szabtak ki fogyasztóvédelmi bírságot összesen 530 ezer forint értékben. A leggyakoribb hiányosságok között szerepelt a használati utasítások nem megfelelő volta, illetve az, hogy nem tüntették fel azokat a termékeken, vagy hiányosak voltak az előírt figyelmeztetések.



A sajtótájékoztatón elhangzott: a laboratóriumi vizsgálatba bevont 5 fajta termék - 3 bébikomp és 2 járóka - mindegyikénél több hibát is feltártak a felügyelők. A termékek nem voltak eléggé stabilak, beszorulhatott a gyerek ujja, a bébikompok esetében pedig a lépcsőről való leesési lehetőség is jellemző volt. Ezeket a termékeket kivonták a forgalomból, és bekerülnek a RAPEX európai riasztórendszerbe.

Perger Mónika felhívta a figyelmet arra, hogy a túlzottan olcsó termékek esetében alaposabban nézzék meg az árut a vásárlók. A letiltott veszélyes termékek teljes listáját olvasni lehet a hatóság honlapján, illetve az NFH honlapján lévő fórum oldalon szakértők válaszolnak a beérkező kérdésekre.

forrás: MTI

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja