SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Azt a ronda madarát!

Hidegh Sándor [cikkei] - 2011-06-17
Jól befűtöttek. Izzad, vagy ázik az ember felváltva. Még este is harminc fok körül van a szobában. Szegény nyugdíjas kimondottan egészségügyi okokból nem vásárol légkondicionálót, nehogy légiós betegséget kapjon tőle. Tehát marad a régi a jól bevált: "ablak kinyit". Az ember nagy nehezen elalszik és akkor "égszakadás-földindulás", minden reggel pontosan fél négykor (az istennek sem késik az órája) elkezd csicseregni valamilyen madár, úgyhogy alvásnak annyi!
Azt a ronda madarát!

Mire megunja, addigra már a teljes életkedve elmegy az embernek. Különben is, addigra rázendít az egész díszes társaság.
Garfield
Sötét gondolatok kezdtek a fejemben gyülekezni...
Némi "lasagnéval" megvesztegettem a szomszédék Garfieldjét, hogy csináljon rendet, de fontos "cicadolgokból" kifolyólag nem tartózkodott otthon.

Tehát gondoltam,  hogy utánajárok a dolognak, hogy ki az a merész, aki nem hagy aludni, zavarván álmomat? Szűkebb hazámban, a "nyolckerben", az urbanizációból kifolyólag
állandóan ott lakó, valamint a beköltözött madarak tartják a szokásos "Ki tudja túlkiabálni a másikat?" versenyt. Az ereszeken feketerigók, házi rozsdafarkúak és balkáni gerlék, zöldikék és tengelicek.

A magas, "nagy túlélő" fákon fészkelnek a dolmányos varjak, szarkák és újabban az örvös galambok is. Nem lehet kihagyni a csókákat, szürkevarjakat sem, ott fészkelnek a házak padlásán, nagyobb repedéseiben, a nagy nyári melegekben a belváros szűk utcái felett végigsivító, sarlós, ill. csendesebb hangú molnárfecskék.


Meg kell említeni a magasabb épületekbe beköltözött, különböző baglyokat és a vércséket is. Bár utóbbiak az "elegáns belvárosi kégliből" inkább a városkörnyéki mezőkre járnak pockozni ill. egerészni, mint a sok zörgő, füstölő autó között keringeni, nem hülye az, hanem madár!

Ezután ébrednek a legnagyobb zajjal a különböző összetételű, állandóan veszekedő, szemetelő vándormadarak. (No, de ez  már egészen más téma!)

Mit tehet ilyenkor a szegény nyugdíjas, miután nem sikerült felderíteni a zaj igazi okozóját? Vagy beszed egy marék altatót (ami káros), vagy miután nem sikerült világosságot csiholni agyában, hogy ki az a dög, aki fél négykor nem bír aludni, rezignáltan elballag a patikába füldugóért. Az talán segít!

Fotó:
Christopher Walker - The Old Lady and the Birds
*Sage* - Cookiecat

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja