SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A resztavmunka.hu (atipikus állásportál) szakmai elismerést nyert

Családinet [cikkei] - 2011-06-01
 [X]

A nemrégiben indult új állásportál megnyerte a fődíjat a "Dolgozz okosan" pályázaton, amelyet a munkahely-keresés támogatását szolgáló kezdeményezések kategóriájában indítottak 2011 tavaszán. A resztavmunka.hu oldalon a nem teljes munkaidős foglalkoztatás iránt érdeklődő álláskeresők és munkaadók regisztrálhatnak azért, hogy egymásra találjanak.
A resztavmunka.hu (atipikus állásportál) szakmai elismerést nyert

Alig három hónapja hírt adtunk egy hiánypótló kezdeményezésről, amit egy kismama indított el: resztavmunka.hu néven egy olyan állásportált álmodott meg, amely részmunkaidőben, távmunkában vagy akár időszakos jelleggel állást keresőket és munkaadókat céloz.

Röviddel a honlap indulása után egy jószándékú ismerőse jelezte a resztavmunka.hu ötletgazdájának, hogy kiírtak egy pályázatot „Dolgozz okosan” néven, amely munkahelyet kereső vagy váltás előtt álló, aktív felhasználói közösséget vonz és tart össze, mégpedig webes tartalmak kialakításával, fejlesztésével.

A neves HR szakemberekből, vállalatvezetőkből álló szakmai zsűri több szempontból mérlegelte a beküldött pályázatokat: az egyik legfontosabb kérdés az volt, hogy a pályázó ötlete – bár többnyire személyes vízión, törekvésen alapul, de - vajon létező igényre épül-e. A zsűri egyöntetű döntése alapján a resztavmunka.hu ötlet nyerte az első helyezést.

Az úgynevezett atipikus honlapon az indulását követő első 2 hónapban több, mint 800 álláskereső regisztrált, számuk pedig tovább emelkedik. A honlap gazdájától kapott további információ szerint tovább erősíti az oldal iránti munkavállalói igényt, hogy a regisztráltjaik számát többszörösen meghaladja a napi egyedi látogatói létszám. Utóbbi vélhetően azt mutatja, hogy a teljes munkaidőt vállalni nem tudó álláskeresők között többen csupán a megfelelő állásajánlat megjelenésére várnak, csak ezt követően regisztrálnak majd – addig pedig „megfigyelőként” vannak jelen. Ez persze egy  ördögi kört is jelenthet, hiszen a munkaadók pedig a regisztrált álláskeresők számától tehetik függővé, hogy hirdetnek-e adott állásportálon, de éppen ezért indult ingyenesen feladható hirdetésekkel az oldal. Az ötlet munkavállalók, álláskeresők felőli létjogosultsága tehát nem kérdés.

A resztavmunka.hu elindítója abban hisz, hogy az úgynevezett atipikus álláshelyek számának növelése nem elsősorban a meglévő hagyományos, teljes munkaidő lerövidítésével, atipikussá átalakításával történhet (pl. költségtakarékosság, válság miatt). Sokkal inkább azoknak a réseknek (feladatkör, munkafázis, projektfeladat, „üzemidő”) a felismerésével, amelyekre igenis érdemes akár időszakos jelleggel, akár részmunkaidőben, vagy akár távmunkában külső szakembert foglalkoztatni.



Az „egy lestrapált, stresszes, váltáson gondolkodó 10-12 órát dolgozó munkatárs helyett 2 boldog 5-6 órás munkatárs” alkalmazása csak egy példa, amit az egyik első megosztott munkakört hirdető ügyfelük szlogenjét kölcsönvéve a resztavmunka.hu is szívesen hangoztat majd a jövőben.

A honlap tulajdonosa őszintén bevallja, hogy az induláshoz képest nagyobb érdeklődésre számított a munkaadói oldalról is, de nem türelmetlen és továbbra is hisz benne, hogy a resztavmunka.hu portálnak megvan a létjogosultsága, hiszen egyre több újságcikk témája szól arról, hogy világszerte emelkedik az atipikus (nem teljes munkaidős) foglalkoztatás és ez remélhetőleg előbb-utóbb Magyarországon is érezhetővé válik.

A szakmai zsűri elismerő döntése is már talán ezt igazolja.

Bemutatkozik a resztavmunka.hu állásportál
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja