SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Magának sosem lesz spontán gyereke! (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Simonné Balassa Anita [cikkei] - 2011-04-11
Igen, ezt mondta az orvosom 2006 tavaszán. Azóta 3 gyönyörű lánnyal gyűröm az ipart. Szeretnék erőt adni azon fiatal pároknak, akik elkeseredettek. Meg lehet csinálni, a lényeg, hogy ne stresszelj!
Magának sosem lesz spontán gyereke! (Cikkíró pályázatra beküldött írás)

Én is egy karrierista lány voltam, frissdiplomásként elhelyezkedtem egy multinál, ahol évről-évre fejlődtem mind munkában, mind fizetésben. Természetesen „életem-halálom a cégemnek ajánlom” típusú munka volt. Az évek során mind több feladatot bíztak rám, a legdurvább az volt, mikor a leendő férjem ott kopogtatott az asztalomon a Tosca- jegyekkel, s mondtam, hogy sajnos a tárgyi eszközeim nem egyeznek, nem tudunk menni sehová! Hát ilyet se csinálnék többet!

Szóval 6 év után besokalltam, minden céges fórumon bejelentettem, hogy idén gyerekprojekt lesz! El is mentem a céges nőgyógyászhoz, aki a néhány vizsgálat után már ki is jelentette a címben említett mondatot! Természetesen igaza volt, mert egy petevezeték – átfújáson át kellett essek, na de még ezútán is rögtön a meddőségi centrumba küldtek. Ott, bár minden fizetős,  mindenki a markát tartva biztosított arról, hogy hamar kapok időpontot az inszeminációra. Mivel így is eltelt 2-3 hónap, s jött a nyár, elmentünk immár a férjemmel egy jó kis horvát üdülésre. Tudtam, hogy jó helyen vagyok, nemsokára gyerek is lehet, szóval nem stresszeltünk semmin. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy persze a férjemmel is gondok voltak gyerekkérdésben; szó mi szó nagyon lusták voltak a spermiumai. Talán így volt jobb, hogy nem mutogattunk egymásra, s magunkban sem örlődtünk annyit, így,hogy kettőn állt a vásár. Aztán mikor visszajöttünk a nyaralásból, hiába vártam a piros napokat, hogy utána el tudjak menni a beavatkozásra.
Lett 1 gyerek, nagyon örültünk, aztán ugye nem védekeztünk a fenti mondat miatt, ami ott kísért a fülemben; így 16 hónapra rá, lett még egy gyerek. Neki is nagyon örültünk. A harmadikban már egy kicsit bíztunk is, az is összejött. Most nem tudom mi legyen! Egyik szülés sem volt egyszerű, majdnem mindegyik tüdőgyulladással született, de most három csodálatos gráciával töltöm a napjaimat.
Arra szeretnék egy kicsit rávilágítani, hogy ( szigorúan csak szerintem) az orvosok kezdik egy kicsit bizniszként kezelni „a mindenképpen gyereket akarok” párokat. Fűt-fát elküldenek beavatkozásokra, holott az esetek jórészében elég lenne egy kis nyugi, s önbecsülés.
Persze tisztelem az orvosokat, mert sok párnak segítenek, akiknek tényleg nem lenne más esélyük, s általuk is sok kis csöppség jöhet a világra.
(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja