SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Teendők, ha macska kerül a házhoz

Családinet [cikkei] - 2010-07-30
Válaszd ki a legmegfelelőbb kiscicát és varázsolj igazi otthont számára! Hogyan érheted ezt el? Olvasd végig a listát!
Teendők, ha macska kerül a házhoz

Szeretnéd a kezedben tartani ezt a listát? Kattints ide, és máris nyomtathatod!

A kiscica kiválasztása
Válaszd ki, milyen fajtájú legyen! Mielőtt veszel, vagy örökbe fogadsz egy kiscicát, nézz utána, hogy milyen típusú, fajtájú macskák vannak. 
Találd meg új házi kedvencedet! Nézd meg a különböző menhelyek weboldalait. Ezek mind segítségedre lesznek a választásban és az örökbefogadásban.  

Jelentkezz, hogy kisállat-tulajdonos lehess! Ki kell majd töltened egy jelentkezési lapot, amelyben rákérdeznek az életstílusodra és a korábbi állattartási szokásaidra is.
Ellenőrizd az állat múltját! Ha fajtatiszta macskát vásárolsz, kérd el az állat egészségügyi és törzskönyvi iratait. Kóbor macska kerül a házhoz? Azonnal vidd el az állatorvoshoz egy teljes kivizsgálásra! 
Vegyél meg mindent, amire szüksége lehet! Kérdezd meg az állatorvosodat, vagy az állateledeles bolt munkatársát, hogy milyen tápot vásárolj (ez a macska életkorától függ). Azután is érdeklődj, milyen játékokat és ápoló szereket kell megvenned. Ne feledd az almos ládát!

A macska első napjai otthon
Helyezd biztonságba a berendezéseket! Vegyél neki játékokat és tanítsd meg őt, hogy nem szabad összekarmolni a kanapét (sem a lábadat!).
Vidd el az állatorvoshoz! Kérd ki a szakember tanácsát, hogy taníthatod meg a cicát arra, hogy az almos ládát használja. Kérd ki véleményét az ivartalanításról és a herélésről. Az állatorvos a védőoltásokról, vitaminokról és gyógyszerekről is fel fog világosítani.
Kérj neki azonosítót (chipet)! Ezt is az állatorvosnál tudod elintézni.
Rendszeresség –ragaszkodj hozzá! Alakíts ki egy rendszert a kismacskád szőrének és fogainak ápolására. A dobozt, amibe elvégzi a kis- és nagydolgát, naponta takarítsd, és ezt kérd a család többi tagjától is. 
Állíts fel bizonyos szabályokat! Családoddal együtt döntsétek el, miként fegyelmezitek a rosszul viselkedő cicát, így mindenki tisztában lesz a szabályokkal, hogy mit szabad és mit nem.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja