SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kristálysó hatásai - avagy mire is jó a sóterápia?

Családinet [cikkei] - 2010-10-11
 [X]

A só kristályos anyag. Több ezer éve ismert ételízesítő- és tartósítószer, de gyógyhatása is jelentős.
A kristálysó hatásai - avagy mire is jó a sóterápia?

Milyen esetekben használhat a sóterápia:

  • Immunrendszer erősítésére (pl.: bölcsőde, óvoda, iskola kezdése előtt, antibiotikum szedése után)
  • különféle típusú allergiák
  • asztma, krupp, szénanátha, légcsőhurut, hörghurut, arcüreggyulladás, orrmellék-gyulladás, fülgyulladás, hangszálgyulladás (a betegségek alatt és után)
  • mindenféle felsőlégúti gyulladásos betegségek esetén a tünetek enyhítésére, a közérzet javítására
  • porártalom
  • bőrproblémák (ekcéma, pikkelysömör)
  • dohányosoknak
  • stressz, kimerültség, csökkent ellenálló képesség
  • öregedési folyamatok lelassítása
  • reumatikus fájdalmak
 
sokuckoMár őseink is tudták és ismerték a só fontosságát. A só lelőhelyeket őrizték. A só értéke vetekedett az aranyéval, az ókorban fizetőeszköz volt. Aki sóval rendelkezett, annak hatalma és pénze volt, ezért a sót fehér aranynak is nevezték. Egyes népek varázslatos erőt tulajdonítottak neki. Só nélkül nem lennénk képesek egyetlen gondolat megformálására sem, ugyanis az idegrostok impulzusainak továbbításához nélkülözhetetlen. Emellett szerepe van a szervezeten belüli sav-bázis és a folyadék-egyensúly fenntartásában, valamint az izomműködésben. 
 
Döntésünket, hogy létrehozzunk egy sóterápiás helyiséget, nemcsak egészségügyi adatok igazolták, hanem egy igényfelmérés is, melyből azt láttuk, hogy igen nagy az érdeklődés a természetes gyógyulási lehetőségek, egyben a sóterápia iránt is. Ez a tény még jobban megerősítette azt az érzésünket, hogy az igény a sóbarlang nyújtotta alternatív sóterápiás lehetőségre az elkövetkező években csak nőni fog. Nem hiába. Hiszen napjainkban az allergiás megbetegedések nemhogy csökkennének, hanem sobarlangsajnos egyre inkább növekednek.
A tévedések elkerülése érdekében sóterápiás helyiségünkben nem az egyszerű konyhasó van a falakra felhordva, hanem több mint öt tonna, három féle (parajdi-, himalája- és lengyelsó) természetes kősókristály, másként természetes só. Ezek közül a himalája só az, amely 84 ásványi- és nyomelemet tartalmaz, s ezek összessége felelős a jótékony hatásért. A kősó az őstengerek üledéke, a hegyekben bányásszák. A kristálysót kézzel fejtik, s megszerzéséhez százszoros mennyiségű kősót kell kitermelni. Szabályos, kocka alakú kristálya fehéres rózsaszínű, átlátszó kőzet. 
 
Sajnos a körülöttünk lévő levegő olyan mértékben szennyezett (füst, gázok, por, stb.), hogy az már önmagában is nehéz feladat elé állítja légzőszerveinket és terheli meg immunrendszerünket. A sóterápiás helyiségben a negatív töltésű ionok megkötik a pozitív töltésű porszemeket. A sóbarlang levegőjében szálló kristálysó belélegezve megtapad a légzőszervek felületén, segítve az egészséges működést, gátolva a gyulladások kialakulását és fokozza a légzőszervek öntisztulását, erősíti az immunrendszert.
 
A Fehér Arany Sókuckóban a sóterápiás turnusok minden egész órában indulnak, és 45 percig tartanak. A sóterápiára minden esetben előzetes telefonos vagy személyes bejelentkezés szükséges. Gyerekeknek külön sóterápiás csoportokat szervezünk, mivel a Sókuckó egyben relaxálást is biztosít, így a gyerekek nem zavarják a pihenni vágyók nyugalmát. A sóterápiás kezelés megkezdése előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét!
 
somokozoA kúrák kényelmes relaxáló székekben, fény- és hangterápia kíséretében történnek, amelyek segítik testünket az ellazulásban. Egyetlen sóterápia a Sókuckóban annyit ér, mint egy teljes nap a tengerparton! Vendégeink a sóterápiára saját ruháikban jöhetnek, eldobható lábvédőt biztosítunk számukra. Gyerekek részére azonban ajánljuk, hogy hozzanak váltóruhát (nadrág, zokni, cipő), mivel ők a sóterápia alatt szabadon „somokozhatnak” a számukra kialakított játszósarokban.
 
Számos Egészségpénztárral (Aranykor, AXA, Budai, Dimenzió, Generali, Honvéd, K&H Medicina, MKB, OTP, Postás, Vasutas, Vitamin) szerződésben állunk, így nálunk a Sóterápia Egészségpénztár által elszámolható szolgáltatás! Ráadásnak -10 % kedvezményt biztosítunk az egészségpénztári tagok és hozzátartozóik részére!
 
Ha további kérdése lenne a sóterápiával kapcsolatosan, kérjük, látogasson el a www.feheraranysokucko.hu weboldalra, vagy hívja a +36/70 504 54 54-es telefonszámot! 
Sok szeretettel várjuk!
 
 
Fehér Arany Sókuckó
Sóterápia – természetes módon, mellékhatások nélkül
Nálunk a gyerekek játszva gyógyulnak!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja