SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Jobb szex, jobb élet! - A nők még a férfiaknál is elégedetlenebbek a szexuális életükkel

Családinet [cikkei] - 2011-06-30
A kiegyensúlyozott szexuális élet, még ha némi segítség - pl. potencianövelő - is kell hozzá, majdnem olyan természetesen hozzátartozik a mindennapjainkhoz, mint a levegővétel. A levegő tisztaságát másodpercnyi pontossággal érzékeljük, hiszen, ha mérgező anyagokat tartalmaz, az rögtön tragikus következményekkel jár, ha a potencianövelő nem tiszta, orvosilag ellenőrzött forrásból származik, a következmény éppen ilyen tragikus lehet.
Jobb szex, jobb élet! - A nők még a férfiaknál is elégedetlenebbek a szexuális életükkel

A biztonságos szexhez sok esetben a megfelelő, biztonságos potencianövelő használata éppen úgy hozzátartozik, mint a megfelelő védekezés.

Csak az orvos által felírt terápia a biztonságos

A világ számos országában foglalnak le nap mint nap olyan potencianövelőként ajánlott szereket, melyek egészségkárosító hatású hamisítványok. Nem véletlen tehát, hogy az orvosok folyamatosan felhívják a figyelmet arra, hogy csak a vényre felírt, gyógyszerészektől patikában vásárolt, orvosi felügyelet mellett szedett potencianövelők használata biztonságos.

A potenciaprobléma egyre több korosztályt érint

Az ED (erectilis dysfunctio) probléma egyre több korosztályt érint. A stressz és a szorongás okozta diszfunkció az egyre fiatalabb, akár már a 30-as korosztálynál is gondot okozhat.  Ők azok, akik hajlamosak bagatellizálni a problémát, az interneten keresni a megoldást. Pedig éppen úgy orvosi segítségre, felügyeletre van szükségük, mint az idősebbeknek, akiknél a potenciaproblémák, esetenként az infarktus, vagy a stroke előjeleként jelentkeznek.

SHOW felmérés: Szorosan összefügg a szexuális élettel és az élet egészével való elégedettség

Bár a szexet a férfiak és a nők is az élet egyik nagyon fontos területének tekintik, mégis, egy egyedülálló felmérés eredményei szerint 9 ország (Közép- és Kelet-Európa, Izrael, Törökország) férfi lakosságának 58%-a, női lakosságának pedig 64%-a elégedetlen a szexuális életével.  A  Sexual Health and Overall Wellness Survey (SHOW, Szexuális Egészség és Általános Jólét) felmérés célja egyrészt a szexuális egészséggel kapcsolatos attitűdökre vonatkozó adatok gyűjtése volt az említett országokban, másrészt az, hogy segítséget nyújtson abban, hogy az emberek jobban megértsék a szexuális egészségnek az életben betöltött jelentőségét.

A felmérés legfontosabb megállapításai a következők:

  • A szexuális élettel való elégedettség szorosan összefügg a pozitív életszemlélettel.
     
  • Az optimális merevedés kulcsfontosságú a szexuális teljesítmény összetevőivel való nagyobb elégedettség szempontjából.
     
  • Ennek ellenére a férfiak 60%-a az optimálistól elmaradó erekciót jelentéktelen problémának látja vagy egyáltalán nem tartja problémának.
     
  • Az optimálistól elmaradó erekció a szexuális együttlétek gyakoriságának csökkenésével társul.
     
  • Úgy tűnik, hogy az erekciójuk keménységével elégedetlen férfiak nem viszonyulnak kedvezően a merevedést javító gyógyszerekhez.
     
  • Az orvos és a beteg között a szexuális egészséggel és a merevedési funkcióval kapcsolatban folytatott beszélgetéseknek csupán egynegyedét kezdeményezi az orvos.

A felmérés eredményei igazolták, hogy a szexuális élettel való nagyobb elégedettség az élettel való nagyobb elégedettségben is tükröződik. Ennek ismeretében különösen fontos az a tény, hogy a potenciazavarokkal küzdő férfiak 11%-a áll csak kezelés alatt. A potenciaproblémákkal küzdő férfiak 89%-a nem áll kezelés alatt

Miközben a tények:

  • A minimális, a mérsékelt és a teljes impotencia együttesen a 40 és 70 év közötti férfiak mintegy felét érinti.
     
  • A merevedési zavar a húszas éveikben járó férfiak 8%-át, az 50-esek 22%-át, a 60-asok 30%-át és a 70-esek 37%-át érinti.
     
  • A merevedési zavarok előfordulása a korral nő és olyan betegségek tünete is lehet, mint a cukorbetegség, a magas vérnyomás, a depresszió, a magas koleszterin szint és különböző szív-, és érrendszeri megbetegedések.
     
  • A merevedési zavar különböző gyógyszeres kezelések, sugárterápia és műtétek szövődményeként is felléphet.
     
  • A merevedési zavarra most már leginkább kapcsolati problémaként tekintenek, ami egyenlő mértékben sújtja a párkapcsolat mindkét tagját.
     
  • A világ népességének fokozatos elöregedésének köszönhetően, a becslések szerint a merevedési zavarral küszködő férfiak száma az 1995-ös 152 millióról 2025-re 322 millióra fog emelkedni.

Kérdés, kik és hogyan tudják meggyőzni a potenciazavarokkal küzdő férfiak nagy részét arról, hogy problémáik mindennapjaink velejárói,  forduljanak orvoshoz, van megoldás a zavarok kezelésére.  

A szakembereken túl persze, a nők igazolhatják a leghatékonyabban a terápia szükségességét és sikerét is.

Fotó:
josef T-rezaie: Mono Akt

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja