SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Igen ritkák a gyermekkori védőoltások miatti súlyos reakciók

Családinet [cikkei] - 2014-07-03
Igen ritkák a gyermekkori védőoltások által kiváltott súlyos reakciók - erősítette meg egy új elemzés, amely szerint a vakcináknak nincs közük a leukémiához, az MMR-oltás nem okoz autizmust, ellenben ha a nem oltott gyerekek elkapják a vakcinákkal megelőzhető betegségek valamelyikét, életminőségüket rontó szövődmények is sújthatják őket.
Igen ritkák a gyermekkori védőoltások miatti súlyos reakciók

Bár a védőoltásoknak döntő szerepük volt abban, hogy megszabadították az emberiséget több fertőző betegségtől, a létezők ellen pedig védelmet nyújtanak, mégis nőtt a gyermeküket az oltásoktól féltő szülők száma az utóbbi években. Ugyanakkor összefüggés van az oltatlan gyermekek számának növekedése és például a kanyarójárvány egyesült államokbeli kitörése között - idézte a LiveScience tudományos-ismeretterjesztő portál a Pediatrics szaklapban megjelent tanulmányt.

Az amerikai Orvostudományi Intézet (IOM) korábban megvizsgálta nyolc vakcina biztonságosságát, és a súlyos oltási reakciókat rendkívül ritkának találta. Az új kutatás, amelyet a RAND non-profit kutatóintézet munkatársai végeztek, értékelte az IOM-kutatás óta eltelt időben született tanulmányok adatait, és megvizsgálta további vakcinák mellékhatásait.   

Hat év alatti gyerekeknek adott, összesen 11 oltóanyagot tanulmányoztak: a diftéria, a tetanusz és a szamárköhögés ellenit (DiPerTe), a hepatitis B és A, az influenza, a meningococcus, az MMR (kanyaró, mumpsz és rubeola), a bárányhimlő, a haemophilus influenza-b (Hib), a pneumococcus, a rotavírus és a gyermekbénulás (polio) elleni vakcinákat.   

Nem találtak semmiféle kapcsolatot az oltások és a leukémia, az MMR és az autizmus, a hepatitis B és a szklerózis multiplex között, a Hib nem váltott ki súlyos reakciókat.   

Igen ritkán, de előfordultak mellékhatások. A rotavírus elleni RotaTeq egymillió beadott adagja után 15 súlyos, az oltással kapcsolatos bélbántalmat jelentettek, a MMR-ből 3000-4000 oltásra jutott egy lázgörcsös eset.

http://www.livescience.com/46617-serious-reactions-childhood-vaccines-rare.html

Forrás: MTI
Fotó: Sura Nualpradid/FreeDigitalPhotos.net

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja