SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezért igyunk dió héjából készült teát

Családinet [cikkei] - 2014-10-06
A dió az egyik legmegbecsültebb növényünk, hisz a mellett, hogy számos desszertet, süteményt ízesítünk vele, számos betegséget, fertőzést is kezelünk vele.
Ezért igyunk dió héjából készült teát

Ha megkérdezünk egy háziasszonyt, hogy miért érdemes dióhéj-teát inni a legvalószínűbb válasz az lesz, hogy jót tesz a vérkeringésnek, mivel hígítja a vért.

Emellett azonban egyéb gyógyhatásai is vannak:

Csillapítja a köhögést

Mindenki küzd időközönként köhögésrohamokkal. A diótöréskor megmaradt – tiszta – dióhéjat teának teszik fel, és addig főzik, amíg a tea kellő világos színt nem kap. Rendszerint melegen és nem forrón isszák, mézzel és citrommal ízesítve. A meleg mézes tea kellemes és enyhíti a panaszokat, ám a nagyon forró italok növelik a gégerák kialakulásának kockázatát.

Jótékonyan hat a gyomorfekélyre

Fekély esetén főzzünk egy jó erős dióhéj-teát, amit éhgyomorra kanalazzunk be.

Kitűnő kalciumforrás

Ha kalciumhiányban szenvedünk az egyik legjobb módszer a pótlásra, ha gyakran iszunk dióhéj-teát. Naponta 0,5-1 liter tea fogyasztása javasolt.

A dióhéjat külsőleg is felhasználhatjuk

Könnyű felszíni bőrsérüléseket kezelhetünk a diólevél-főzettel. A dióbél, a dióolaj, a diólevél, a dióvirág, a zöld dió, a rügy, a hajtás zöld héja és a diókopáncs, a dióbél hártyája mind gyógyhatású, kivéve a gyökeret. A diólevél lehetővé teszi a bőrnek, a hámszöveteknek, hogy egészségesen regenerálódjanak.

A diólevél ugyanakkor érzéstelenítésre, hámszövet összehúzására, tuberkulózis ellen, vércukorszint csökkentésére, fertőtlenítésre, baktériumölésre, gombaölésre, tonizálásra, sebgyógyításra, szájfekély ellen, kötőhártya-gyulladásra, bőrbetegségre, fagyásra, hüvely bántalmainak gyógyítására is használható.

Forrás: Filantropikum.com
Fotó:
Efraimstochter/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja