SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy lány 6 hónapig nem használt sampont, íme, mire jutott!

Családinet [cikkei] - 2014-12-04
Egyre több embertől, különösen nőktől lehet hallani, hogy hajproblémákkal küzdenek. Vagy túl vékony szálú, vagy túl töredezett, vagy túl száraz, vagy túl zsíros a hajkoronájuk. Sokan igyekeznek ezért különböző megoldásokat találni, így befestik, hajpakolásokat próbálnak ki, van, aki póthajjal teszi dúsabbá haját, mások igyekeznek takargatni.
Egy lány 6 hónapig nem használt sampont, íme, mire jutott!

Ma egyre inkább kezdik kerülni az emberek a különböző kémiai adalékanyagokkal dúsított samponok, balzsamok, zselék, viaszok használatát, és nagy meglepetésre ezek hiánya sokszor csodákra képes, hiszen a haj újra visszanyeri természetes szépségét.

Egy riporter saját magán végzett kísérletet, megpróbálta egy időre kerülni ezeket a vegyi összetevőket tartalmazó hajápolási szereket. Most azt olvashatjátok, hogy a hölgy milyen alternatív megoldással próbálkozott.

„Amikor elkezdtem szódabikarbónás pakolással mosni, és utána almaecettel öblíteni a hajamat, egy hónapig kellett ezt a technikát alkalmaznom. Ma viszont már nem tudok leállni vele, és ez hat hónapja így van. Az egész úgy kezdődött, hogy a szerkesztőm megkérdezte, hogy benne lennék-e egy kísérletben, ami arról szólna, hogy egy hónapon keresztül semmiféle kémiai vegyszert tartalmazó sampont nem használhatok. Egy kolléganőm is csatlakozott a kísérlethez, de hamar feladta. Én kitartóan használtam a szódabikarbónát, kondicionálóként pedig az almaecetet. Nem is mertem álmodozni ilyen eredményről! Mindenki afelől érdeklődik, hogy mi ez a nagy változás? A hajam egyre egészségesebb és könnyebben kezelhető, nem zsírosodik olyan gyarsan, ezért elég csak 4–5 naponta megmosnom. Sokkal lágyabb, fényesebb, és nem is töltődik fel annyira elektromosan. Két alkalommal használtam természetes kivonatokat tartalmazó sampont, de megbántam: a hajam kemény és töredezett lett, és két nap alatt bezsírosodott. Szeretem a sampon nélküli hajápolást. Hat hónap alatt csak egy adagnyi szódabikarbónát (nem az itthon kapható zacskós kiszerelésről van szó - a szerk.) használtam el és egy fél üveg almaecetet. Nincs többé üres samponos flakon a fürdőszobámban, és a hajápolási termékek, dobozók, sprayk, habok sem hiányoznak.” – nyilatkozta a lány.

Íme a csodaszer leírása, alkalmazása:

Egy 500 ml-es befőttesüvegbe tegyünk két evőkanál szódabikarbónát. Nedvesítsük be a hajunkat. Töltsük meg az üveget langyos vízzel, és keverjük addig a szódabikarbónát, amíg fel nem oldódik. Ezután vigyük fel a hajunkra, és dörzsöljük legalább három percig bele. Öblítsük le, majd tegyünk ugyanabba az üvegbe két kanál almaecetet, töltsük fel vízzel, és szintén vigyük fel a hajunkra. Masszírozzuk meg a fejbőrünket, majd langyos vízzel ismét öblítsük le. Ez az adag hosszú hajúaknak ajánlott, ha rövid hajjal rendelkezünk, akkor egy kanál szódabikarbónát, és egy kanál almaecetet használjunk csak.

Forrás, és fotó: Filantropikum

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja