SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Most még megszabadulhatsz a szőrtől!

Családinet [cikkei] - 2015-04-24
A gyantázás és az epilálás fájdalmas, a borotválás csak rövid ideig tartó eredményt hoz, a szőrszálak viszont bosszantóak. A végleges szőrtelenítésről dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza beszélt.
Most még megszabadulhatsz a szőrtől!

Itt a szezon!

A végleges szőrtelenítésre a kevésbé napsütéses hónapok a legalkalmasabbak, mert az alkalmazott kezelések mellett nem szabad napozni, szoláriumozni. Minél sötétebb a bőr, annál inkább elnyeli a használt optikai energiát és pigment-károsodások alakulhatnak ki, sötétebb, vagy világosabb foltok jelenhetnek meg a bőrön. Néhány hónap alatt azonban helyreállhat az eredeti bőrszín, de csak akkor, ha nem provokáljuk napfénnyel.

- A szőrtelenítés előtt néhány dologgal növelhetjük a kezelés hatékonyságát – ismerteti dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Beauty Clinic esztétikai bőrgyógyásza. - Ilyen például a napozás és szoláriumozás 3-4 hetes tilalma a kezelések megkezdése előtt és annak teljes időszaka alatt, és az önbarnítók mellőzése. Az első kezelés előtti néhány napban már nem szabad borotválni, mert a szőrtüszőben aktívan növekvő szőrszál kezelését csak „borostás” állapotban lehet hatékonyan elvégezni.

Mit jelent az ELOS?

A két rövidítés a két legmodernebb szőrtelenítési eljárásra utal, amely ma elérhető.  

- Az ELOS ( Elektro Optical Synergy) a dióda lézerfény és az elektromos energia  együttes erejét használja. A dióda lézer egyébként is az egyik legspecifikusabb a szőrtelenítésben, de a két technológia még tovább erősíti egymást a kozmetológiai kezelések során. A készülék további előnye, hogy folyamatosan visszajelez a kezelőnek a bőrterület állapotáról, így a lehető leghatékonyabb dózissal történhet a kezelés mellékhatások nélkül. Az ELOS technikával működő lézerkészülék az optikai energiával megcélozza a kezelni kívánt képletet, ebben az esetben a szőrszálat, és előmelegíti a szőrtüsző sejtjeit, majd a szükséges többletenergiát, rádiófrekvencia alkalmazásával, bőrkímélő módon adja le, így sikeresen alkalmazható világosabb, vékonyabb szőrzetnél, illetve sötétebb bőrtónusnál is.

Miért van szükség több alkalomra?

A besugárzott fény hőkárosodást okoz a szőr növekedéséért felelős sejtekben, így leállítja a szőrnövekedést. A kezelés alatt a páciens kezelőágyon fekszik, szemén védőszemüveggel, és enyhe csípő, égő érzést észlel, melyet a kezelőfejben lévő hűtés is enyhít. A kezelés után néhány óráig számolni kell a bőr kipirosodásával, amit a hűsítő krémek, zselék enyhíthetnek

Tudnunk kell, hogy a szőrnövekedés ciklusos, egy adott testtájon jelen vannak aktívan növekvő, átmeneti fázisú és nyugvó fázisban lévő szőrszálak is. Minden tartós szőrtelenítési módszer csak az aktívan növekvő szőrtüszőkben képes létrehozni roncsoló hatást, mivel ekkor a szőrszál még szorosan csatlakozik a szőrtüszőhöz. A további fázisokban a szőrszál már nem kapcsolódik közvetlen a szőrtüszőhöz, hanem kifelé vándorol a szőrtüszőnyíláson át. Így ekkor hiába kezeljük a szőrszálat, az energia nem jut el a szőrtüszőhöz és nem tudja elroncsolni azt. Ebből következik, hogy egyszerre nem lehet az összes szőrszál növekedését megszűntetni. Testtájanként változó a különböző ciklusú szőrszálak aránya, illetve a szőrváltás időtartama. Ez a két tényező határozza meg, hány kezelés szükséges, és milyen időközönként. A kezelések számát, hatékonyságát befolyásolja a szőrzet sűrűsége, a szőrszálak vastagsága és színe, a bőrtípus, hormonális hatások, az alkalmazott készülék minősége, a kezelő szaktudása.

Forrás: www.oxygenbeautyclinic.hu
Fotó: GLady/Pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
A szerkesztő ajánlja