SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Könnyed érintés gigászi hatás: a MET

Tömör Elisabeth [cikkei] - 2015-05-05
Testünk emlékszik, sejtjeinkben, izmainkban eltárolódnak a rég elfeledettnek vélt sérelmek, megoldatlan konfliktusok, lezáratlan kapcsolatokból adódó feszültségek. A test mindenkinél jobb, hűségesebb és őszintébb barátunk. Beszél hozzánk, először csak finoman jelez, később azonban fájdalommal és könnyekkel a segítségünkért kiált.
Könnyed érintés gigászi hatás: a MET

Meszesedő csigolyák, állandó fejfájás, allergia, szexuális problémák, depresszió, és a sor közel sem teljes.  A MET (Muscle Effect Therapy) egy általánosan harmonizáló nonverbális terápia, mely könnyed, pontos érintések révén egyensúlyba hozza a testet, a lelket és a szellemet. Kioldja a feszültségeket, felszínre hozza a problémákat, ráláthatunk a konfliktusokra, és megoldhatjuk azokat véglegesen, gyógyszerek és mellékhatások nélkül. A MET hatása óriások lépteivel mérhető, orvosok, pszichológusok is alátámasztják, hogy működik. Magyarországon jelent meg először, tavaly év végén az Érintés és karma című könyv a forradalmi módszerről, a MET-ről, mely a belső biztonságot és békét teremt.

Dióhéjban a MET-ről

A Muscle Effect Therapy (MET) nem más, mint az érintésen keresztül ható nonverbális terápia, melyet Bobby MacLaughlin Írországban fejlesztett ki. Szavak nélkül, pontos és könnyed érintések útján hat, mely a test fizikai feszültségének megváltozását eredményezi. A terápia teljesen fájdalommentes és a kezelt személy tempójában dolgozik, így teljes a biztonság. Ahol pedig nincsenek elvárások, könnyebben felszabadulnak a traumák, a blokkolt energiák feloldásával pedig beindul a szervezet öngyógyító folyamata. A múltban átélt érzelmekkel átitatott – legyenek azok jók vagy rosszak – emlékek közvetlen hatással vannak a vázizom rendszerre. Példának okáért a nyakban, a csuklyás izmokban rendkívüli mennyiségű „teher” tárolódhat el, melyek végül fájdalmas izomfeszülésben, mozgáskorlátozottságban is megnyilvánulhatnak, kellemetlen tüneteket okozva ezzel a mindennapokban. A finom és anatómiailag pontos érintés tudatosítja az izomfeszültséget, és a kezelt személy így kapcsolatba kerülhet az adott izomban tárolt információkkal, a felszínre hozhatja az itt raktározott érzelmeket, esetleg emlékeket, hogy azokat feldolgozhassa. A módszerrel az élet minden területén végleges sikereket érhetünk el, hiszen a MET lényege, hogy önmagunk középpontjához mutat utat, visszavezet minket saját valóságunk forrásához. Az izmokban kötött feszültségek oldása teszi lehetővé azokat a különleges gyógyulásokat, amiknek köszönhetően a MET mára elismert gyógymóddá vált, mely számos problémára nyújt szelíd, mellékhatásoktól mentes végleges megoldást.

A könyv

Tavaly év végén jelent meg a kanadai születésű írónő, Tömör Elisabeth: Érintés és karma című hiánypótló műve Magyarországon először, melyben személyes, több évtizedes terápiás munkáján alapuló tapasztalatait, gondolatait osztja meg érthető, olvasmányos formában az olvasóival. A jól tagolt, rendszerezett tudás az élet minden területét felöleli, finom humora igazi fűszerként hat, mely végigkíséri az olvasót az önismeret és a felismerések útján. Mint a citromfű szörpben az akácméz édessége, vagy a menta hűse felvidítja az olvasót, miközben kiemeli a dolgok komolyságát. A rövid fejezeteket nem kötelező egymás után olvasni, önállóan is megállják a helyüket, az adott problémára fókuszálva. Ez a könyv igazi útitárs, melynek ott lenne a helye minden táskában, ridikülben, hátizsákban. Mára már az összes könyvesboltban megtalálható a polcokon, és a rengeteg levél, melyben az olvasók megosztják felismeréseiket, rájönnek az összefüggésekre, mind azt támasztja alá, hogy szükség van a MET-re, a működő módszerre, melynek alapja tudományosan is bizonyított, elfogadott. A MET-et meg is lehet tanulni, el lehet sajátítani. Így a módszer egyfajta életstílussá válik, igazi segítő társsá. Minden hónapban szerveznek különböző témákban egynapos tanfolyamokat, mely során mindenki megtapasztalhatja a csodálatos gyógyulásokat. Az egynapos tanfolyamok kis csoportokban speciális tematikát követnek, mint amilyen az allergia-pánik-légzésproblémák, a stabilitás-önbizalom-lábpanaszok, a szexualitás, szervi betegségek (pl. fájdalmas menstruáció) – befogadás, elengedés, orgazmus problémák, a harag a düh elfojtása és az emésztő rendszer megbetegedései, vagy a felkészülve születni anyának és gyermeknek. Ezt követi 8 héten keresztül egyéni munka, mely során a résztvevő heti rendszerességgel kap MET kezelést és pszichoterápián is részt vehet. A saját munkát ezután a lezáró csoport-találkozás koronázza meg. A folyamatok így körbeérnek, s a közös élmény tapasztalatai egyéni feltárásba, majd újra közösségi megosztássá válnak. Ezen túlmenően lehetőség nyílik a MET mélységeiben való elsajátítására is a két éves képzés során.

Több mint működő terápia

A MET azonban jóval több, mint egy könyv, vagy egy terápiás módszer. Egyfajta életstílus, hiszen alkalmazásával elfogadjuk a tanításokat, szembe nézünk önmagunkkal és elindulunk az önismeret útján. A felszínre hozott érzelmek, emlékek, melyek testi tüneteket, betegségeket okoztak, a könnyed, de pontos érintések mentén kioldódnak testünkből és egyúttal a lelkünk mélységeiből is, így érthetővé válik a gyógyulás. 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja