SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyógyul a lelkem

Rajmon Beáta [cikkei] - 2015-11-16
A megújulás általában a befelé tekintéssel kezdődik...
A napokban egy érdekes és egyben szomorú tényre figyeltem fel. A televízióban a reklámok fele gyógyszert, vagy valamilyen gyógyhatású készítményt ajánl a nézőnek. Felmerült bennem a kérdés: Ennyire beteg a társadalom? A prevenció, a megelőzés nem divat hazánkban, inkább a tűzoltás figyelhető meg...
Gyógyul a lelkem

Persze ezen gondolatokat már felváltották a saját tapasztalásaim, melyeket az ügyfeleimen keresztül szerzek. Akik felkeresnek, lelki segítséget, inspirációt, egyfajta támogatást várnak tőlem. Olyan emberek, akik elakadtak az életben és nem tudják kívülről szemlélni a velük történt eseményeket, nem látják önmagukat tisztán, s ezáltal a problémából kivezető utat sem. Így nem csak a lelkük szenved, előbb-utóbb testi tünetben is megjelenik a diszharmónia, mely komolyabb jelzés, amire már általában odafigyelnek. 

Véleményem szerint nagyon kevesen vannak, akik megadják maguknak mindazt, amire szükségük van ahhoz, hogy egyensúlyba kerülhessenek. A probléma ott kezdődik, hogy nem ismerik önmagukat, s ezáltal nincsenek tisztában sem az értékeikkel, sem a korlátaikkal, sem a lehetőségeikkel. Ha nem tudom, mi tesz boldoggá, hogyan teremtem meg a boldogságot az életemben? Ha nem ismerem a saját egyediségem, hogyan találom meg azt az utat, ami által kiteljesedhetek? Ha nem ismerem a saját gyengeségeimet, hogyan tudom őket átalakítani, hogyan tudom átlépni a saját korlátaimat az életben? 
 
A megújulás általában a befelé tekintéssel kezdődik, a tapasztalások átértékelésével, s azt követheti egy újabb irány keresése, mely már összhangban állhat a lelkünkkel. Az önvizsgálat sokszor fájdalmas, de mindenképpen célravezető folyamat, mert olyan felismerésekhez juthatunk általa, melyek eddig csak a felszín alatt keringtek. Amikor megismerjük önmagunkat, megérthetjük a "miértjeinket", s így lehetőségünk nyílik arra is, hogy átalakítsuk a már rögzült negatív mintáinkat, a helytelen reakcióinkat az életben. S talán ami a legfontosabb ráérezhetünk a teremtés ízére, arra a képességre, hogy mi teremtjük az életünket a gondolatainkkal, tetteinkkel.
 
Fotó: pixabay.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja