SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5 év börtönt kaphat a sebész, aki 55 ezer forint hálapénzt fogadott el

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-17
Egy debreceni sebész a vád szerint négyszer, összesen 55 ezer forintnyi hálapénzt fogadott el. Az orvos a bíróság előtt ezt nem ismerte el. Akár 5 évre is börtönbe mehet, és 3 évig praktizálni sem engednék.
5 év börtönt kaphat a sebész, aki 55 ezer forint hálapénzt fogadott el

Az orvos nem ismerte el, hogy elfogadta a hálapénzt, az asszisztens azonban bűnösnek mondta magát

Az RTL Híradó számolt be arról, hogy egy debreceni sebészorvos a betegeitől a vád szerint négyszer is elfogadott hálapénzt, összesen 55 ezer forintot. Az egyik borítékból pedig a vád szerint 5 ezer forintot az orvos asszisztense kapott. 

Az orvos ezt nem ismerte el a bíróságon, az asszisztens azonban saját magát bűnösnek mondta. Ő nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Az ügyész súlyosítást kért. 

Az ügyészség a sebészt pedig 5 év börtönnel büntetné, és 3 évig praktizálni sem engedné. 

Az egészségügyben 2021. januárjától bűncselekmény lett adni és elfogadni is a hálapénzt, ezt a döntést támogatta az Orvosi Kamara. Az előző évben 11-szer, idén pedig 3-szor történt feljelentés hálapénz miatt. Ezekben az ügyekben 10 ezertől 800 ezer forintig terjedt a hálapénz összege.

 

Olvasd el ezt is: A debreceni Szülészeti Klinikán addig nem lehet fogadott orvosnál szülni, amíg nem alakul ki a hálapénz nélküli rendszer: így reagáltak a kismamák

Indexkép: David Mark képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja