SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A penészgomba és a nedves környezet asztmát okozhat

Családinet [cikkei] - 2006-12-12
Az allergiára hajlamos kisgyermekeknél fellépő, sorozatosan visszatérő ziháló köhögés kiváltó okai főként a penészgomba és a tartós nedvesség jelenléte a lakókörnyezeten belül, állítja egy frissen készült tanulmány.
A penészgomba és a nedves környezet asztmát okozhat

Az eddigi vizsgálatok főként a háziporatka, allergiát kiváltó szerepére irányultak. Az Annals of Allergy, Asthma, and Immunology folyóiratban közölt kutatásban azonban a University of Cincinnati orvosai a penészgomba, a lakásban található nedvesség allergia keltő szerepét figyelték meg a háziporatka jelenlétének együttes nyomon követésével.

Allergiás szülők és gyermekeik segítségével végzett vizsgálatban kutatók a résztvevőknél tett látogatás során, a gyermekek 8 hónapos korában felmérést készítettek a lakásban található penészgomba és nedves falak jelenlétéről, illetve elvégezték a háziporatka szintjének mérését.

Az otthonokban készült felmérések alapján elmondható, hogy a lakások 51 százalékában található közepes mértékű vizesedés, vagy penészgomba. 5 százalékuknál a probléma jelentős mértékű. A lakások csupán 16 százalékánál mértek olyan magas háziporatka szintet, amely allergiás reakciót okozhatott volna.

A 640 résztvevő gyermek átlagosan 13 hónapos korában orvosi vizsgálaton esett át. A látogatás során elkészült a gyermekek kórtörténetének felvétele, beleértve az esetleges ziháló légzés jelentkezését. Készült a lehetséges ételallergiákat és 15 közismert levegőben található allergént kiszűrő bőrteszt.



A visszatérő ziháló légzés kockázata egyértelműen azokban a családokban volt a legnagyobb, ahol a legnagyobb mértékű vizesedést, nedvesedést tapasztalták, illetve a penészgomba előfordult a lakáson belül.

Ezzel szemben nehéz légzést a legkisebb mértékben okozott a háziporatka jelenléte.

Forrás: www.orvostkeresek.hu
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja