SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Veszélyes barnaság

Családinet [cikkei] - 2007-02-21
A téli időszakban is sokan próbálják megőrizni nyári, napbarnított bőrszínüket. Az American Academy of Dermatology (AAD) azonban éppen a szoláriumozás veszélyeire hívja fel a figyelmet.
Veszélyes barnaság

Az AAD kutatásában megkérdezett 1.000 amerikai felnőtt közül a férfiak 69, a nők 61 százaléka vélekedett úgy, hogy a barna bőr kellemesebb megjelenést kölcsönöz. A barnaság nem csak vonzóvá tesz, de a résztvevő férfiak 60, míg a nők 54 százaléka szerint egészségesebb benyomást is kelt az illetőről.

 

A fenti vizsgálat is alátámasztja, miért választják oly sokan az őszi és téli időszakban a mesterséges barnulást. Azonban önképünk pillanatnyi javulásáért hosszú távon nagy árat fizethetünk.

 

Kutatások igazolják az összefüggést a szoláriumok és az egyik legveszélyesebb bőrrák típus, a melanoma kialakulása közt. A 20 és 29 év közötti amerikai hölgyek körében a melanoma a második leggyakoribb, különösen magas halálozási számmal járó daganatos betegség típus.

 

A valós veszélyek ellenére a szoláriumokat gyártó cégek, s szalonok egyaránt a mesterséges barnulás előnyeit hangsúlyozzák. Való igaz, hogy az UV sugarak hatására fokozódik a szervezetben a D vitamin előállítása, azonban léteznek a vitamin pótlásának biztonságosabb formái is.

 

Nem higgyük, hogy napsugárzásra, vagy mesterségesen előállított UV sugarakra van szükségünk ahhoz, hogy fedezzük szükségleteinket. A D-vitaminnal dúsított tej, vagy narancslé, lazac, makréla, vagy kiegészítő készítmények fogyasztásával épp oly eredményes hatást érhetünk el.

 

A mesterséges körülmények közt zajló napozásra valójában szervezetünknek semmi szüksége. Elhagyásával csakis nyerhetünk, megteremtjük ugyanis a bőrrák megelőzésének alapjait. Önérzetünk, magabiztosságunk és barnaságunk érdekében válasszuk inkább az önbarnító készítményeket.

 

A cikkel kapcsolatban érdeklődjön bővebben a Dermatica Bőrgyógyászati Központban.
web: www.dermatica.hu
email: info@dermatica.hu
tel: 06 30 6319309

A hír alapjául a „Tanning Beds No Holiday Gift for Your Skin” cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu  

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

Botot nyomtak a végbelébe - egy 9 éves kisfiút úgy megkínoztak a társai egy katolikus iskolában, hogy kórházba került

A brutális eset egy nagybaracskai iskolában történt - a szülők nem az intézménytől, hanem az egyik bántalmazó gyerek szülőjétől értesültek a dologról.
17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

17 éves fiú tűnt el Budapesten - hétfő óta keresik

Németh Kornél két napja távozott ismeretlen helyre az otthonából.
"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

"Futva ment wc-re": Vicces intők és beírások, amiket a gyerekek kaptak - és néhány frappáns szülői válasz

Olvasóink segítségével készítettünk egy gyűjteményt vicces és meglepő beírásokról - mutatjuk a kedvenceinket!
Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Hogyan fogyhatunk inzulinrezisztensként?

Az inzulinrezisztenciával élőknek még nehezebb lehet a fogyás, mint az e tekintetben egészségeseknek, éppen ezért számít olyan sokat a professzionális segítség. Czakó Bettina, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa, okleveles táplálkozástudományi szakember MSc a biztonságos, tartós súlyvesztés alapjairól beszélt az érintetteknek.
Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Eltűnt egy 13 éves lány - a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Szabó Regina Petrát keresi a rendőrség.
A szerkesztő ajánlja