SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Készüljünk a nyárra

Családinet [cikkei] - 2007-04-24
A nyár beköszöntével a lengébb ruházat nem csak alkatunk előnyösebb, vagy épp kevésbé vonzó vonalairól árulkodik majd, de bőrünk is előtérbe kerül. A télen felszedett kilók, majd a tavaszi időszak fogyókúrái után szeretnénk ismét csúcsformába hozni magunkat, nézzük, hogyan.
Készüljünk a nyárra

Bőrünk felfrissülésének első és legfontosabb lépése a tél folyamán felhalmozódott, hámló rétegektől való megszabadulás, melyeknek a száraz, érdes érzést köszönhetjük. A forgalomban lévő termékek bármelyikével végezhetünk nedves bőrfelületen, puha szivacs vagy mosdókesztyű segítségével masszírozást, s így máris élvezhetjük a puha, friss tapintású bőr érzését. A hetente néhány alkalommal elvégzett, rendszeres bőrradír segítségével a nyár folyamán szerzett barnaság is tartósabb marad.

A nyári felkészülés második lépése a hidratálás. Közepesen száraz bőr esetén folyékony, míg kifejezetten száraz bőrre krém formában válasszunk hidratáló készítményt. A tél folyamán elveszített nedvesség pótlása egyaránt fontos bőrradír, borotválkozás, vagy fürdés után. A nappali hidratáláshoz színezett krémeket is választhatunk, melyek egyben alapozóként is alkalmazhatók. Ügyeljünk azonban rá, hogy pórusaink eltömődés nélkül, szabadon lélegezhessenek. A hidratáló kiválasztásakor szintén fonots szempont kell legyen, a nap elleni védelem.

A napvédő krémek használata különösen a világos bőrű egyének számára fontos. Azonban bőr és hajszínre való tekintet nélkül nélkülözhetetlen szerepet töltenek be a leégés, a bőrrák kialakulásának megakadályozásában, s a bőr öregedésének késleltetésében. Fontos, hogy a termékeket 15-20 perccel a szabadban való tartózkodás előtt alkalmazzuk, így a kellő időben maximálisan képesek lesznek kifejteni hatásukat.

A nyári időszakban még intenzívebben tesszük ki testrészeinket a szőrtelenítés megpróbáltatásainak. Borotválkozás után használjunk szőrnövekedést gátló hidratálót. A szőrt, a növekedéssel ellentétes irányban távolítsuk el, így később kell újra alávetnünk magunkat az eljárásnak. Szőrbenövések ellen használjunk gyógyszertárakban, drogériákban kapható termékeket, melyek egyben gyulladáscsökkentő hatással is bírnak.

A bélelt bakancsok, csizmák időszaka után lábunk is fokozottan előtérbe kerül, ne feledkezzünk el ezen testrészünk gondos ápolásáról sem. Ha korábban nem is tettük, mostmár mindenképp ideje megszabadulnunk a körömelszíneződések, vastagodások és más, gombás fertőzés okozta kellemetlen tünetektől. Szakszerű segítség hiányában magunk is elvégezhetjük a bőrkeményedések eltávolítását a megfelelő termékek segítségével.

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja