SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biztos védelem a nap ellen

Családinet [cikkei] - 2007-05-16
A különböző magas faktorszámú krémek mellett a káros sugarak ellen árnyékba húzódva, vagy egy könnyű nyári ruhadarab segítségével védekezhetünk a leghatásosabban.

Biztos védelem a nap ellen
  A The Lancet folyóiratban megjelent vizsgálat közlése szerint a közvetlen napsugárzás elkerülése, illetve a testet fedő ruhadarabok viselése a legbiztosabb mód, melyekkel a bőrdaganat kockázata, s a sugarak okozta bőröregedés, idő előtti ráncosodás csökkenthető.

  A kutatók mintegy 200, a napsugárzás hatásait vizsgáló tanulmány összegzése után jutottak arra, hogy a sugarak ellen a legbiztosabb védekezési mód, ha a déli órákban kerüljük a napfényt, árnyákban tartózkodunk, s ruhával takarjuk testünket.

 A ruházat megválasztásánál részesítsük előnyben a szűk szövésű anyagokból készült darabokat. Éppen ezért tanácsos pamut, vászon és műselyem helyett a nagyobb védelmet biztosító polyestert, gyapjút, vagy farmert választanunk.

 Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy a napvédő krémek használatát mellőznünk kell. A tökéletes védelem érdekében azonban tanácsos a készítményt a szabadban való tartózkodás ideje előtt 15-30 perccel korábban felvinnünk.

 Válasszunk vízálló terméket, mely egyaránt ellenáll a víz és a verejtékezés, s a ruházat hatásának. A napvédő krém egyaránt nyújtson védelmet az UVA és UVB sugarakkal szemben.

 A cink-oxid, vagy titán-dioxid tartalmú készítmények kifejezetten javalltak gyermekek számára, mivel igen ritkán okoznak allergiás reakciót. Ne feledkezzünk el a termékek bizonyos időközönkénti ismételt felviteléről.

 A hír alapjául a „Shade, Covering Up Best Sun Defenses” cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja