SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Asztmás roham? Segítsünk!

Családinet [cikkei] - 2007-07-11
Az asztmás beteg családtagjai, a rokonok, iskola- és munkatársak számára sok esetben ijesztő lehet egy roham szemtanújává válni. A kétségbeesés helyett azonban nagyon is sokat tehetünk annak érdekében, hogy a beteg állapotán javítsunk.
Asztmás roham? Segítsünk!

Az asztma a légutak gyulladásos megbetegedése. Az asztma során a hörgőcskék beszűkülnek, melynek következtében a levegő áramlása akadályozottá válik.

Asztmás roham bármilyen életkorban bekövetkezhet. A zihálással, nehéz, sípoló légzéssel járó tüneteket számtalan tényező okozhatja. Ilyen inger lehet például a hideg levegő, a testmozgás, a por, vagy pollen.

Első és legfontosabb tennivalónk, hogy megpróbálunk higgadtak maradni. Segítséget csak józan fejjel leszünk képesek nyújtani. A nyugalomra különösen szükségünk lesz, ha a roham elszenvedője kisgyermek.

Második lépésben keressük meg a roham kezeléséhez szükséges gyógyszereket. A tünetek rendszerint javulnak albuterol-inhaláció hatására.

Tájékozódjunk, milyen egyéb intézkedéseket javasolt a kezelőorvos asztmás roham esetére. Ez többnyire peak-flow meter, vagyis levegő áramlás mérő berendezés használatát is jelenti, melynek segítségével fel tudjuk mérni a roham súlyossági fokát. Az így kapott eredmény alapján folytatható a szakorvos által korábban rohamok esetére előírt gyógyszeres kezelés.

Kérdezzük a beteget, ismeri-e a roham kiváltó okát. Az előidéző ingerek elkerülése végett válasszunk zárt teret, egy légkondicionált szobát, vagy autót, melyek különösen pollenallergia esetén allergénmentes környezetet biztosítanak.

A roham megszűnéséig, illetve a szakszerű segítség megérkeztéig semmi esetre se hagyjuk magára a beteget

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja