SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Koleszterin csökkentés pisztáciával

Családinet [cikkei] - 2007-07-11
A jövőben nem szükséges külön figyelmet fordítanunk szívünk egészségének megőrzésére. Friss kutatási eredmények szerint elegendő, ha rendszeresen fogyasztunk pisztáciát.
Koleszterin csökkentés pisztáciával

  Az Experimental Biology találkozón bemutatott tanulmány szerint a pisztácia fogyasztása segíti a szív egészségének védelmét. Antioxidáns tartalma megegyezik a sötétzöld leveles növényekben és világos színű gyümölcsökben található mennyiséggel.

 A pozitív hatás eléréséhez elegendő napi 50-100g közötti mennyiséget fogyasztanunk. Ez megközelítőleg 1-2 tenyérnyi pisztácia. Amennyiben így teszünk, a szervezetünkben található LDL koleszterin szintet, s ezzel együtt a szívbetegségek kockázatát máris jelentősen csökkentettük.

 A HDL-koleszterin, az ún. "jó" koleszterin, az LDL-koleszterin a "rossz" koleszterin. A magas LDL-koleszterin és alacsony HDL-koleszterin az érelmeszesedés, illetve az annak következtében kialakuló betegségek egyik legfőbb okozója.

 A vizsgálatok során napi, megközelítőleg 100g pisztácia fogyasztása 11,6 százalékkal csökkentette az LDL koleszterin szintet. A teljes koleszterin mennyisége 8,4 százalékkal, a nem-HDL koleszterin mértéke pedig 11,2 százalékkal csökkent. Utóbbi, a szívbetegségek veszélyének fontos jelzőfaktora.

 A kutatást végző orvosok kiemelték azonban, hogy a vizsgálati eredmények önmagukban nem elégségesek a gyakorlatban a szívbetegségek megelőzéséhez. A pisztácia rendszeres fogyasztása egészséges étrend és életmód mellett nyújthat védelmet.

 A hír alapjául a „Pistachios May Take Bite Out of Cholesterol” cikk szolgált.

www.orvostkeresek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja