SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A 10 legnagyobb hiba, amit az otthoni tornázás során elkövetünk - 3. rész

Schillinger Zsú [cikkei] - 2009-07-15
Az utolsó 5 hiba! Plusz egy utolsó gonosz kis motivációgyilkos... Ugye szépen lassan Te is megszabadulsz azoktól az apróságoktól, amik elvehetik a kedved az otthoni tornától?
A 10 legnagyobb hiba, amit az otthoni tornázás során elkövetünk - 3. rész

5. Visszajelzések hiánya

Ha otthon tornázol, nem nagyon kapsz visszajelzést arról, hogy mennyire csinálod jól. Ha van terved, az már egy nagyszerű lépés, jegyzeteld bele a megvalósítást is! Például hogy a tervezett heti 5 óra edzésből mennyi lett...

Kétféle következtetést tudsz levonni, ha nagyok a különbségek. Az egyik, hogy belehúzol, a másik pedig, hogy kicsit reálisabbá teszed a céljaidat, lassítasz a tempón! Ez is fontos, hiszen nem mindig tudhatjuk az elején, hogy mennyire fog menni. Tehát bátran korrigálj! Még mindig jobb, mint ha feladnád!

Ha az online fitneszteremben tornázol, egy kicsit előnyösebb helyzetben vagy, ugyanis automatikus mentésre kerül, hogy hány alkalommal, melyik órákon vettél részt. Használd ki, figyeld!

6. Nem osztjuk meg másokkal

Ez vonatkozik az élményeinkre, vágyainkra, tapasztalatainkra, és kudarcainkra egyaránt. Ha otthon tornázunk, hajlamosak vagyunk az egész sztorit kicsit magánügynek tekinteni, pedig egyáltalán nem kell ennek így lennie!

Attól még, hogy fizikailag nincs melletted senki, nyugodtan bevonhatsz társat!

Használd ki ehhez az online felületeket! Vezess blogot, csatlakozz egy klubhoz (fórumokon szoktak indulni "fogyjunk együtt" klubok)! Beszéld meg egy barátnőddel, hogy együtt fogytok, és kövessétek figyelemmel egymás fejlődését! Mérhetetlenül sokat tud segíteni!

7. Nem megfelelő kö
tornarülmények

Attól még, hogy otthon vagy, nem lehet "csak úgy" elkezdeni a tornázást! Mind a környezeted, mind a lelkedet fel kell készíteni arra, hogy most mozogni fogsz!

Ez egy teremben megint adott, de otthon szándé
kosan kell időt szakítanod rá.

A kezdés előtt negyed órával kezdj el ráhangolódni. Készítsd elő az eszközöket, a vizet, öltözz át! Ha online tornázol, indítsd el a film letöltését, hogy véletlenül se akadjon meg menet közben az óra!

Ülj le, és koncentrálj kicsit saját magadra. Ha fáradt vagy, nehéz napod volt, és úgy érzed, nem igazán vagy alkalmas a mozgásra, akkor szánd rá ezt a pár percet arra, hogy feltöltődj! Olvass el pár viccet, egy-egy lelkesítő sztorit. Mi lenne jobb forrás ehhez, mint egy sportmotivációs blog! (És kinek van ilyenje? Nekem?)

8. Férfiak


Ők azok, akik széppé teszik az életünket. És akik rettenetesen meg tudják bonyolítani, ha úgy akarják! Jobb, ha erre odafigyelsz, mert ha nem megfelelően kommunikálod a párod felé, hogy mit is akarsz, könnyen ő lehet az, aki megállít a célod felé vezető úton!

Nézzük, mit akar a férfi! Először is bűntudatot NEM! Tehát ha jót akarsz magadnak, ne mondd, hogy miatta fogysz le! Még akkor se, ha részedről ez nem gond. Úgy fogja érezni, hogy tartozik neked, és ez nem segítségre fogja ösztönözni, hanem épp ellenkezőleg.

De ha jobban belegondolsz, nem is miatta csinálod. Magad miatt. Ha tetszeni szeretnél neki, akkor is valójában bókot, tetszést akarsz KAPNI. Ugye-ugye? Illetve vannak olyan férfiak, akik tényleg "követelik" hogy lefogyj. De az egy másik téma, kérlek ne külső okból csináld! Beszéljétek meg, oldjátok meg, és amikor már nem akarja annyira, akkor újra elkezdheted keresni a saját okaidat!


Amit akar: Támasz szeretne lenni. Hős szeretne lenni. Jó férj szeretne lenni! Építs ezekre a vágyakra, és "adj feladatot" neki! Mutasd meg, hogy szükséged van a segítségére, és tud is segíteni, és nem csak hogy boldoggá tettél egy férfit, de támogatót szereztél magadnak a fittség felé vezető úton!

9. Nem figyelünk a gyakorlatok helyes végzésére

Nagy csapda, könnyű beleesni! Egyszerű az alapszabály: ha a gyakorlatokat jól csinálod, akkor mondjuk egy óra torna után BIZTOSAN fájni fog! Ha úgy végzel egy nehéznek beharangozott órával, hogy "mi volt ez, meg se éreztem", akkor valamit nem csináltál jól!

És mi a célod, az, hogy könnyen túléld az órát, vagy az, hogy hasson is?

Tehát figyelj oda, mit mond az edző, ha saját gyakorlatokat végzel, kérd ki egy hozzáértő tanácsát, és mindent tarts be az utolsó szóig! Inkább kevesebbet csinálj. De azt HELYESEN csináld!!!

10. Zavaró tényezők



Ha belekezdesz egy órába, NE tegyél fel teát főni. Jó lehet, hogy ez nem jutott pont eszedbe, de képzeld, én már csináltam ilyet. El is felejtettem, aztán amikor felforrt a víz, abba kellett hagynom az órát.

De a példától függetlenül. Amikor készülődsz az órára, nézz szét a közelben, és próbálj meg minden zavaró tényezőt kiiktatni!

Ne legyen huzat, ne kelljen a lakás másik végébe elmenni az eszközökért, vagy a vízért! Ne legyen csúszós a padló, ahol tornázni fogsz! És még sorolhatnánk, biztos Neked is van már listád ilyen bakikról...

Ha van gyermeked, próbáld meg valakire rábízni, még akkor is, ha alszik! Így ha az óra közepén kel fel, nem kell leállnod! Ha erre nincs megoldás, akkor se baj. A kicsid a legfontosabb, és legalább valamennyit tornáztál. Ez is VALAMI!

+1. Még egy tipp! Ha van rá időd, és lehetőséged, és még nem kezdted el az edzéseket/fogyókúrákat, akkor VÁRJ MÉG EGY HETET! Nem az a hét nap fog számítani a súlyod szempontjából, viszont ezt az időt valami nagyon értékesre tudod felhasználni: FEL TUDSZ KÉSZÜLNI LELKILEG!

Javaslom, hogy olvasd el többször ezt az E-bookot, és próbáld meg kitalálni, hogyan alkalmazhatnád a legmegfelelőbben a saját körülményeidre!
Készítsd el a terveket! Tűzd ki a napot, amikor indulsz! Készülj rá fel! Gondold végig minden nap, hogy már csak x nap, és hogy mennyire jól fogod érezni magad a bőrödben a mozgástól.

Hogy ez miért jó? Két okból is. Egyrészt kicsit lecsillapít. Ez ugyan elsőre nem hangzik jól, de hidd el, hosszú távon jobban jársz azzal, ha nem nagy lelkesedéssel, dérrel-dúrral veted bele magad a mozgásba, hanem türelemmel, ki
egyensúlyozottan...

Másrészt pedig ez a várakozás segít egy kicsit nagyobb szeretettel gondolni a testmozgásra. Persze ehhez az is kell, hogy ne úgy gondolj rá, hogy "Már csak két napom van a kínlódások tengeréig"... Hanem próbáld várni az előnyeit! Ez valahogy úgy működik, mint a gyerekeknél. Ha csak úgy kap egy ajándékot, az egy dolog. De karácsonykor, amikor egy hónapja másról sincs szó, csak arról, hogy készülődünk, és nagyon várjuk... Ezerszer nagyobb az öröm! Hát ÖRÜLJ te is a mozgásnak! További öröm-tippek a Társalgóban!

U.i. Már előkészületben van ennek a könyvecskének a kiegészítése. Ebben útmutatót, mankót, mintákat találsz majd a tervek elkészítéséhez, idézetgyűjteményt, amivel az önmotivációdat kiteljesítheted, és még néhány újabb tippet!
Amint kész van, küldünk róla értesítőt a megadott email címedre!
Ha nem regisztráció útján jutottál ehhez a könyvhöz (amivel semmi baj nincs, sőt a nevemben is köszönd meg annak, aki odaadta Neked), és szeretnél hozzájutni a bővítményekhez, akkor a Csodanő társalgóban rendeld meg ezt az ingyenes E-bookot! Meg fogod kapni ezt is még egyszer. De hát annyi baj legyen.

BEFEJEZÉS

Kívánom, hogy elérd a céljaid, és hogy ehhez a lehető legkevesebb nehézséggel juss el!

Ha megakadtál, vagy bármilyen gondod van, szükséged lenne egy kis támogatásra:

Vár a Csodanő Társalgó, rajta a motivációs blogom, és a fórumok! Edzőinket is kérdezheted, ha gyakorlati problémád van!

És várunk akkor is, ha sikerült! Hiszen ki tudja, ki lesz, akinek pont a TE sikertörténeted segít, hogy végigcsinálja!
HAJRÁ!

Szeretettel - üdvözlettel - köszönöm, hogy elolvastad - legyen szép a napod:

Schillinger Zsú - a Csodanő

http://www.csodano.hu
Csodanő Fitnesz Videó Portál

http://csodano.blog.hu
Csodanő Motivációs Blog





 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja