SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egyre keresettebbek a kismamabarát intézmények

Családinet [cikkei] - 2009-01-29
2007-től a kismamák számára sem ingyenes a felsőoktatás. Pedig a GYES-en, GYED-en lévők számára szinte lehetetlen a kötött nappali tanulmányok folytatása, a távoktatási vagy levelező képzések többsége pedig komoly anyagi megterhelést jelent a család számára.
Egyre keresettebbek a kismamabarát intézmények
Az 50 többletpont mellett intézményenként eltérő módon, plusz szolgáltatásokkal segítik a kismamákat az egyetemek és főiskolák.

A gyermekgondozása céljából 2009. február 15. és 2009. július 23. közötti időszakban fizetés nélküli szabadságon lévő, vagy terhességi-gyermekágyi segélyben, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban vagy gyermekgondozási díjban részesülő jelentkezőnek 50 többletpont jár minden alapképzési szakon, egységes, osztatlan képzésen, illetve felsőfokú szakképzésen. A gyermekgondozásért járó többletpontra az jogosult, aki 2009. július 9-ig igazolja a kedvezményre való jogosultságot.

A kismamák támogatása tanulmányaik alatt intézményenként eltérő, de egyre elterjedtebb, hogy a főiskolák és egyetemek különböző plusz szolgáltatásokkal segítik a kisgyermekeseket.


Vannak intézmények, amelyek jelentős kedvezményeket adnak a költségtérítéses képzések díjából kismamák részére. A Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara például 30 százalékos kedvezményt biztosít a tandíj árából távoktatásos vagy levelező képzés esetén.
Más intézmények szakképzett gyermekfelügyelettel egybekötött babamegőrzővel segítik a kisgyermekes hallgatókat. A Kodolányi budapesti intézetében és a Károly Róbert Főiskolán korszerű baba-mama szobával várják a kisgyermekes hallgatókat. Csaknem ezer KRF-es kismamának van hallgatói jogviszonya, derült ki az intézmény belső felméréséből. Ők térítésmentesen vehetik igénybe a 2007 óta sikerrel működő babaszobát. A szolgáltatás előnye, hogy a vizsgák és képzések időtartama alatt az intézmény teljes mértékben mentesíti a szülőt a gyermekvállalás édes terhe alól. A Károly Róbert Főiskola belső felmérése azt mutatja, hogy a kisgyermekesek számára meggyőző érv a jelentkezési lapok kitöltésekor az is, hogy a felsőoktatási intézmény kismamabarát-e és milyen mértékben segíti az egyébként is nehéz helyzetben lévő, időhiánnyal küszködő hallgatókat. 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja