SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Most még lágyabb és finomabb - 2006 augusztusától itt az új Bakony Camembert

Családinet [cikkei] - 2006-08-22
Bakony - Magyarország első camembert sajtja

1979-ben készült el Magyarország első camembert sajtja, a Bakony Camembert. A magyar fogyasztók számára akkor még újdonságnak számító terméket, azóta egyre jobban megszerettük, íze része lett mindennapi étkezéseinknek. 2006 augusztusától pedig, a Bakony Camembert a magyar fogyasztók jelenlegi ízléséhez még közelebb álló, megújult, egyedi recepttel készül.
Most még lágyabb és finomabb - 2006 augusztusától itt az új Bakony Camembert

 

Mindig lágy és finom

A Bakony Camembert megújítását - annak érdekében, hogy megtalálják azokat a tulajdonságokat, melyek még egyedibbé és a XXI. századi magyaros ízlésnek megfelelővé teszik - széleskörű kutatás előzte meg. Így, - köszönhetően az új receptnek és az ideális, természetes érlelésnek - a termék család minden tagja mostantól még lágyabb és finomabb. Az új egyedi receptúra mellett a Bakony Camembert külseje is megújult, vonzóbb lett.

 

 

Nem mindennapi új ízek - minden napra

A Bakony a natúr camembert, fűszeres és metélőhagymás változata mellett bevezette a világon egyedülálló magyaros ízesítést is. Így azt is elmondhatjuk, hogy a Bakony a magyarok camembert-je.

 

 

Bakony, Természet adta ízélmény...

...olvashatjuk a szlogent a csomagoláson. És ez nem csak egy hangzatos mondat. Nem véletlen, hogy a Bakony Camembert sajt ideális része az egészséges táplálkozásának is:

- Fehérjében gazdag, olyan esszenciális aminosavakat tartalmaz, melyeket a szervezetünk nem képes előállítani.

- Élőflórában gazdag, mely szervezetünk természetes védekezőképességének megerősítésében játszik fontos szerepet.

100 gramm Bakony Camembert tartalmazza a felnőttek számára szükséges napi:

- A vitamin 50%-át, mely hozzájárul a jó látáshoz.

- B12-vitamin 100%-át, mely a sejtnövekedésben játszik szerepet.

- Kalcium 69%-át, mely a csontok, csontozat számára fontos.

 

 

 

Megkérdeztük Magyarország egyik legnépszerűbb műsorvezetőjét, Liptai Claudiát, aki köztudottan kedveli a camembert sajtokat, hogy mi a véleménye az új Bakony Camembert-ről.

 

Riporter: Miért szereted annyira a camembert sajtokat?

Liptai Claudia: Alapvetően nagyon "sajtos" vagyok. A camembert sajtban a kellemes ízét imádom és hogy belül olyan lágy. Örülök, hogy ráadásul még tápláló is.

 

Riporter: Megkóstoltad az új Bakony Camembert sajtokat. Hogy tetszett az új recept alapján készült termék?

Liptai Claudia: Valóban sokkal lágyabb lett és valahogy harmonikusabbnak, élvezetesebbnek érzem az ízeket is. Az új magyaros változat, pedig igazán egyedülálló és nagyon ötletes. Először biztosan szendvicshez fogom használni, hogy fokozzam az ízeket. Azért is szeretem a Bakony Camembert-et, mert a termék az alakja miatt könnyen szeletelhető a szendvicsekbe.

 

Riporter: Mennyire változtak az étkezési szokásaid mostanában?

Liptai Claudia: Az életemben most még fontosabb téma lett a táplálkozás, ugyanis anyai örömök elé nézek. Tudatosan választok jó minőségű termékeket, márkákat. Emellett azt is megnézem, hogy természetes alapanyagokból és eljárással készüljenek. Tudom, hogy a Bakony Camembert megfelel ezeknek az elvárásoknak.

 

Riporter: A környezetedben mások is szeretik a camembert sajtot?

Liptai Claudia: A férjem korábban szinte csak trappista sajtot evett, de az utóbbi időben áttért a camembert-re. Leggyakrabban otthon szendvicsekre teszem. Reggelihez, vacsorához ideális. De van, hogy salátához használom. Ha barátok jönnek hozzánk, előételnek is tökéletes. A gyerekek pedig imádják, ha mini camembert sajtos szendvicseket készítek nekik. Sokkal jobb édesség helyett is ezt adni nekik. A férjemmel mindketten nagyon szeretünk nassolni. Ilyenkor gyakran mi is camembert sajtot eszünk. Finom és egészséges.

 

Riporter.: Tudtad, hogy a camembert sajtok a magas kalcium tartalmuk miatt jótékony hatásúak a várandós anyukák számára?

Liptai Claudia.: Azzal tisztában vagyok, hogy most mindkettőnk szervezetének sok kalciumra van szüksége. A camembertet - bevallom - azonban eddig inkább az ízéért fogyasztottam. De örülök, hogy mondtad, így még lelkesebb leszek.

 

 

Liptai Claudia kedvenc Bakony Camembert szendvics receptjei:

 

Sonkás-Camembertes szendvics:

Egy szelet kenyeret megkenek vajjal, paradicsomot, paprikát, sonkát, majd Bakony Camembert sajtot teszek rá, és már készen is van az ízletes szendvics.

 

Camembertes melegszendvics:

A pirított kenyeret megkenem vajjal, Bakony Camembert szeleteket, majd paradicsomot teszek rá. Sütőben vagy grillben aranybarnára sütöm. Néha kevés borssal vagy snidliggel ízesítem.

 

Gombás - Camembertes melegszendvics:

A pirított kenyeret megkenem vajjal, lecsepegtetett gombát, majd a Bakony Camembert szeleteket teszek rá. Sütőben vagy grillben aranybarnára sütöm. Ízlés szerint kevés fűszerrel megszórom.

 

 

Jó étvágyat!

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja