SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sajtos receptek

Kókai Kata [cikkei] - 2005-03-07
A sajt méltán kiérdemelte, hogy dalcímként, avagy az ételek királyaként emlegessük. Sokszínűsége, számtalan íz variációja, alakja miatt mindenki megtalálhatja kedvencét.
Sajtos receptek

 

Gyermekkorunk mackósajtja, vagy a népszerű, tubusból fogyasztott krémsajt mindmáig népszerű, a boltok hűtőpultjain megszámlálhatatlan mennyiségben sorakoznak a különlegességek. Bár önmagukban fogyasztva is élvezetet nyújtanak, érdemes kipróbálni néhány receptet, melyben a sajt a főszereplő.

 

Sajtos-tejszínes spagetti

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csomag spagetti
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej hagyma
  • 1 tubus krémsajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tejszín

 

A spagettit sós vízben megfőzzük, a hagymát feldaraboljuk, majd megpároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a krémsajtot, majd elkeverjük. Liszttel megszórjuk, és felöntjük tejszínnel. Zöldfűszerekkel, petrezselyemmel is ízesíthetjük. A tésztát leszűrjük, és hozzáadjuk a szószt.

 

Sajtgolyó

 

Hozzávalók:

 

  • 2 db nagy, főtt, burgonya,
  • 5 dkg liszt,
  • 4 dkg vaj,
  • 7 dkg reszelt sajt,
  • 1 egész tojás,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • 1 mokkáskanál törött fekete bors,
  • 1 púpozott mokkáskanál só,
  • zsemlemorzsa,
  • olaj

 

A vajat megolvasztjuk és összekeverjük a liszttel, az áttört főtt burgonyával, a tojással, sajttal, fűszerekkel, és a fokhagymával. Az így nyert tésztából nedves kézzel golyókat formálunk, bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.

 

Sörös sajtleves

 

Hozzávalók:

 

  • 1 csésze kockára vágott hagyma,
  • 1 csésze kockára vágott zellerszál,
  • 1 csésze kockára vágott sárgarépa,
  • 3/4 csésze vaj,
  • 1/2 csésze liszt,
  • 1 kiskanál mustárpor, vagy 1 evőkanál mustár,
  • 5 csésze csirkehúsleves, vagy zöldségleves (kockából is készíthető),
  • 1 marék brokkoli rózsa,
  • 0,33 liter barna sör,
  • 16 dkg Cheddar sajt, reszelve,
  • 2 evőkanál reszelt parmezán sajt,
  • só, és bors, ízlés szerint

 

A kockára vágott zöldségeket a vajon megpirítjuk. Hozzákeverjük a lisztet és a mustárt, majd felöntjük a levessel, és 5 percig kevergetve főzzük. A brokkolit megpároljuk, a sajtot és a sört a leveshez adjuk, majd készre főzzük, ízlés szerint fűszerezzük. Tálalásnál helyezzünk egy brokkolit a tál aljára, majd szedjük rá a levest.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja