SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az önkéntes munkáról, a fiatalok lehetőségeiről...

Verzár Éva [cikkei] - 2009-02-12
Hazánkban még alig ismert az önkéntes munka, az önkéntes munkára nevelés nem feladata az iskoláknak, s a szülők nem tudják, nem ismerik, hogy milyen előnyökhöz jutna gyermekük, ha fizetés nélkül vállalna munkát, felelősséget egy meghatározott időre.
Az önkéntes munkáról, a fiatalok lehetőségeiről...


Ha hallottunk is erről a "munkatípusról" egyelőre csak egyházak, egyházi iskolák berkeiből, vagy társadalmi szervezetek által megszervezett munka felől jönnek híradások. Pedig gondoljunk csak bele:
- ingyen és bérmentve tudásra, tapasztalatokra tehetünk szert, ha önkéntes munkát vállalunk.
- jól mutatna az önéletrajzunkban, ami ma nem mellékes, hisz ugyanazért a munkáért, azonos képesítésű fiatalok tömege áll sorba.
- ráadásul jó dolgokat tehetünk, egy bizonyos célért dolgozhatunk, s ha ezt külföldön tesszük, idegen nyelvet tanulunk, gyakorolunk.
- az önkéntes munka nemcsak a társadalomnak, hanem az
egyénnek is hasznos.

Mi az önkéntes munka?


Az önkéntes munka az, amikor valaki önszántából, szabadidejében egy civil szervezetnél segítséget nyújt, szolgálatot vállal egy munkaterületen szakmai vagy gyakorlati tudásával. Cserébe nem vár anyagi elismerést, esetleg útiköltséget, étkezést szoktak téríteni az elvégzett munkáért.

Hogyan keressünk önkéntes munkát?

Keressünk meg olyan szervezeteket, alapítványokat, amelyek tevékenysége hozzánk közel áll. Jelentkezzünk, kérdezzünk rá hogy van-e mód és lehetőség arra, hogy önkéntes munkát végezzünk. Az Európai Unió keretén belül ez a tevékenység ma már szabályozott. Pályázatokat hirdetnek, bírálnak el, s aki elnyeri ezeket a pályázatokat vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott szervezettel, beszéljék meg, hogy mit várnak el egymástól a kölcsönösség jegyében.


Vigyázzunk!!! Minden egyes esetben ellenőrizzük azt az alapítványt, nonprofit szervezetet, ahová jelentkezünk!!!
Ellenőrizzük le a feltüntetett telefonszámokat - hívjuk fel, akár többször is -, miután megtettük hagyjuk az otthon maradt családtagnál elérhetőségünket, vagy annak az alapítványnak elérhetőségét, ahol a munkát vállaljuk.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja