SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Lezárult az akadálymentesítési pályázat utolsó fordulója

Családinet [cikkei] - 2010-05-03
Április 15-ig lehetett támogatásért jelentkezni a Baranya, Bács-Kiskun, Pest és Tolna megye 60 települése számára meghirdetett komplex akadálymentesítési pályázat utolsó fordulójában. A terven felül meghirdetett harmadik körben heten nyújtották be projektelképzeléseiket, a pályázatokat április 21-én bontották fel a lebonyolításért felelős paksi iroda munkatársai.
Lezárult az akadálymentesítési pályázat utolsó fordulója

A támogatási forrásokra tavaly két fordulóban lehetett pályázni. A 2009 tavaszán meghirdetett első fordulóban 305.087.062 Ft talált gazdára; az ősszel lezárt második fordulóban két lépcsőben - 2010. január 27-én és február 12-én - hirdettek eredményt: a 192.850.638 forintnyi forráson összesen 9 pályázó osztozhatott. A most lezárt, utolsó fordulóra 87 millió forint maradt, az eredményhirdetés 2010 júniusában várható.
 
***

A pályázatról

Az "Akadálymentesítések megvalósításának támogatása a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány által érintett települések területén" című pályázatot az alapítvány tevékenysége által érintett önkormányzatok, társulások, az ott működő intézmények, közhasznú szervezetek, civil és gazdálkodó szervezetek számára hirdették meg. A kiírás célja, hogy minél több helyen valósuljanak meg akadálymentesítési projektek, és minél több település mondhassa el magáról, hogy fogyatékkal élő polgárai számára képes biztosítani az esélyegyenlőséget a mindennapokban. A települések számára rendelkezésre bocsátott összeg nagyobbik részét a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány korábban maga is pályázat útján nyerte az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok alapjától.



A Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítványról

A Paksi Atomerőmű Zrt. által létrehozott alapítvány 2006 áprilisában kezdte meg működését. Az alapítvány célja a település-, a térség- és a gazdaságfejlesztés segítése a hazai nukleáris létesítmények környezetében és a hulladéktároló-helyek kutatásában érintett településkörben, tehát Paks, Kalocsa Bátaapáti, Boda és Püspökszilágy vonzáskörzetében. A felsorolt térségekben hatvan település található, amelynek összlélekszáma hozzávetőlegesen 136 ezer fő.

Az érintett települések önkormányzatai, azok társulásai, továbbá a közigazgatási területükön működő intézmények, közhasznú szervezetek, civil szervezetek, egyesületek és gazdálkodó szervezetek kaphatnak pályázati úton segítséget mindazon tevékenységükhöz, amelyek az alapítvány céljaival egyértelműen összhangban állnak. Az alapítvány 2010-ben is kiemelt feladatának tekinti, hogy a világgazdaságban kialakult recesszió hatásait a maga eszközrendszerével ellensúlyozza a támogatott területeken, elsősorban munkahelyteremtés, illetve a kis közösségek energiaracionalizálási tevékenységének támogatása, valamint a szükséges pályázói önerők biztosítsa révén. Az alapítvány tavaly több mint  635 millió forint támogatást nyújtott a településeknek, mely közvetetten 6 milliárd forint fejlesztést generált, és 62 új munkahely teremtéséhez járult hozzá.
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja