SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A nők a jobbak a "titkos fegyver" használatában?!

Vágó László [cikkei] - 2010-11-22
Én titkos fegyvernek az EGYÜTTMŰKÖDÉST tartom. Ennek hiánya sajnos Magyarországon különösen igaz. Még mindig a "Pató Pál" korszakban élünk.
A nők a jobbak a "titkos fegyver" használatában?!

Az évek során az egyik vesszőparipám az üzleti ötlet és az innováció témaköre mellett az EGYÜTTMŰKÖDÉS lett. Pontosabban ennek hiánya, különösen az üzleti életben.
Tapasztalataim szerint a nők az érzelmi beállítottságuk miatt, általában alkalmasabbak a kompromisszumra és az EGYÜTTMŰKÖDÉSRE. Az is kiderült számomra, hogy a nők inkább képesek lemondani bizonyos előnyökről a hosszabb távú eredmény érdekében.
Ki merem jelenteni, hogy az EGYÜTTMŰKÖDÉS jó, fontos és hasznos dolog. És ez így van nemcsak egy-egy szakmán belül, hanem a különböző szakmák képviselői között, sőt bizonyos körülmények között, versenytársak esetében is. Minden női vállalkozónak javasolom, működjön együtt a megérzése alapján, keressen partnereket, „harcostársakat”, akár férfi vállalkozókat is és lépjenek fel közösen. Egyesítsék erőiket és együttes erővel találjanak közös, sikeres üzleti megoldásokat.
Most talán azt várja, hogy folytatásként beszéljek az EGYÜTTMŰKÖDÉS különböző formáiról és további előnyeiről. Azonban a téma boncolgatása helyett inkább mesét mondok Önnek. A tanulságot vonja le és mondja ki Ön. Ami a fontosabb, tegyen érte.

Ezópus: Az oroszlán, a medve és a róka

Az oroszlán és a medve találtak egy szarvas tetemet. Mindketten éhesek voltak, így hát viaskodni kezdtek érte. Mikor már szörnyen elbántak egymással, szédelegve, félholtan nyúltak el. Amint a róka arra ment, s meglátta őket, ahogy ott hevertek, felkapta a köztük fekvő gidát, és elszaladt vele. Azok meg - lábra sem tudtak állni - csak így szóltak: Mi szerencsétlenek, hát a róka kedvéért küzdöttünk?
Ezópusz tanulsága: A mese bizonyítja, hogy okkal méltatlankodnak azok, akiknek látniuk kell, hogy fáradozásuk gyümölcseit holmi jöttmentek szakítják le.
David Noonen üzleti tanulsága: „Néha még igen erős piaci verseny közepette is felismerhetünk új lehetőségeket.” pl. a harc helyett az EGYÜTTMŰKÖDÉST
Az Ön tanulsága: ……szóljon hozzá!

A három versenytárs

Van 3 vállalkozó, Béla, Jolán és Géza, akik versenytársak és van egy hasonló termékük. Bélánál a termék ára 1000 Ft. Jolán a saját termékét 1100 Ft-ért árulja. Géza 1050 Ft-ban határozta meg a termék árát. A piac pang. Az árak alig tartalmaznak nyereséget, a fedezeti pont közelében vannak. Az árak közötti különbség nem a minőségből adódik. Mindegyik vállalkozó meg van győződve, hogy ő a legjobb és az ő ára teljesen arányban van a nyújtott értékkel.
Jelentkezik egy vevő és mindegyiküktől ajánlatot kér. Mind hárman nyerni akarnak és elkezdődik az árverseny. Az üzlet reményében a reális ár alá ígérnek. Az árak így alakulnak: Béla 850 Ft-ra, Jolán 1000 Ft-ra, Géza 950 Ft-ra ad ajánlatot. A vevő elégedett. Viszont bármelyik szállítót választja, az bajba kerülhet. Megnyeri az üzletet, de az csak veszteség számára. Azaz mindegyik vállalkozó számára nagy az esély a tönkre menetelre.
Egy lehetséges megoldás van, az EGYÜTTMŰKÖDÉS.
Összefognak, legalább ketten, együtt adnak egy ajánlatot. A vevő így is jó áron megkapja a terméket, és az együttműködő vállalkozók is túlélhetik a válságos helyzetet. Aki nem akart együttműködni, magára vessen, sirassa az üzletet és a vállalkozását.
Az én tanulságom: Jobb ma egy kisebb haszon, mint egy csődbe vivő megnyert üzlet.
Az Ön tanulsága: ……szóljon hozzá!

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja