SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Azt a ronda madarát!

Hidegh Sándor [cikkei] - 2011-06-17
Jól befűtöttek. Izzad, vagy ázik az ember felváltva. Még este is harminc fok körül van a szobában. Szegény nyugdíjas kimondottan egészségügyi okokból nem vásárol légkondicionálót, nehogy légiós betegséget kapjon tőle. Tehát marad a régi a jól bevált: "ablak kinyit". Az ember nagy nehezen elalszik és akkor "égszakadás-földindulás", minden reggel pontosan fél négykor (az istennek sem késik az órája) elkezd csicseregni valamilyen madár, úgyhogy alvásnak annyi!
Azt a ronda madarát!

Mire megunja, addigra már a teljes életkedve elmegy az embernek. Különben is, addigra rázendít az egész díszes társaság.
Garfield
Sötét gondolatok kezdtek a fejemben gyülekezni...
Némi "lasagnéval" megvesztegettem a szomszédék Garfieldjét, hogy csináljon rendet, de fontos "cicadolgokból" kifolyólag nem tartózkodott otthon.

Tehát gondoltam,  hogy utánajárok a dolognak, hogy ki az a merész, aki nem hagy aludni, zavarván álmomat? Szűkebb hazámban, a "nyolckerben", az urbanizációból kifolyólag
állandóan ott lakó, valamint a beköltözött madarak tartják a szokásos "Ki tudja túlkiabálni a másikat?" versenyt. Az ereszeken feketerigók, házi rozsdafarkúak és balkáni gerlék, zöldikék és tengelicek.

A magas, "nagy túlélő" fákon fészkelnek a dolmányos varjak, szarkák és újabban az örvös galambok is. Nem lehet kihagyni a csókákat, szürkevarjakat sem, ott fészkelnek a házak padlásán, nagyobb repedéseiben, a nagy nyári melegekben a belváros szűk utcái felett végigsivító, sarlós, ill. csendesebb hangú molnárfecskék.


Meg kell említeni a magasabb épületekbe beköltözött, különböző baglyokat és a vércséket is. Bár utóbbiak az "elegáns belvárosi kégliből" inkább a városkörnyéki mezőkre járnak pockozni ill. egerészni, mint a sok zörgő, füstölő autó között keringeni, nem hülye az, hanem madár!

Ezután ébrednek a legnagyobb zajjal a különböző összetételű, állandóan veszekedő, szemetelő vándormadarak. (No, de ez  már egészen más téma!)

Mit tehet ilyenkor a szegény nyugdíjas, miután nem sikerült felderíteni a zaj igazi okozóját? Vagy beszed egy marék altatót (ami káros), vagy miután nem sikerült világosságot csiholni agyában, hogy ki az a dög, aki fél négykor nem bír aludni, rezignáltan elballag a patikába füldugóért. Az talán segít!

Fotó:
Christopher Walker - The Old Lady and the Birds
*Sage* - Cookiecat

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja