SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyósa megváltoztatta a gyerek nevét, amíg az anya császármetszésből lábadozott

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-04-16
Valószínűleg mindenkinek van legalább egy olyan sztroija az anyósával, ami örökre beszédtéma marad a családban, legyen szó jó, vagy rossz dologról. Amerikában viszont egy olyan eset történt, aminek valószínűleg egyik anyuka sem örülne túlságosan: gyermeke anyakönyvében más nevet pillantott meg, mint amit ő adott.
Anyósa megváltoztatta a gyerek nevét, amíg az anya császármetszésből lábadozott

Az anyuka két hónappal a szülés után jött rá, hogy a gyermeke nevét másképp írták be az anyakönyvbe, mint ahogy azt ő és a férje megadták korábban. Rövid utánajárás után teljesen világossá vált számára a helyzet: amíg ő éppen lábadozott a császármetszés utáni traumából, az anyósa rávette a fiát, hogy változtassák meg a gyerek nevét.

Nagy változtatás ugyan nem történt, hiszen az eredeti Finley helyett Finlay-re cserélte a kedves mama az unokája középső nevét, ám az anyuka így is rendkívül dühös lett, amikor rájött, mi történt valójában. „Világosan közöltem velük, hogy Finley lesz a gyermek középső neve, és a férjem meg is értette, hogy miért szeretném ezt a verziót. Az anyósom lelkiterrort alkalmazva szeretett volna egy olyan keresztnevet adni a gyerekemnek, amit én ki nem állhatok. Azzal győzködte a fiát, hogy egy ideig biztos mérges leszek majd, de idővel megbékélek és beletörődök. A férjem egy ideig ellenállt, de az anyósom addig győzködte, amíg nem az első, de a középső nevét csak megváltoztatták, amíg én lábadoztam a császármetszés utáni sokkból.” – mondta az anya.

A mama szerint a Finlay sokkal férfiasabb, mint a Finley, ezért is döntött a változtatás mellett. „Az anyósom sohasem kedvelt engem, a kedvenc elfoglaltsága, hogy mindenbe beleszól, nagy manipulátor. Ezzel bebizonyította azt is, hogy nem tisztel se engem, se a férjemet.” – tette hozzá. A leszidásból és az elbeszélgetésből a férj sem maradhatott ki, hiszen ő is hazudott, ráadásul nem önszántából, hanem az anyja kérésére. A nő természetesen visszaváltoztatja a gyermeke nevét, amint lehet, de egyelőre nem tudja, hogy mit kezdjen a férjével és az anyósával, ugyanis attól fél, hogy a mama újra akcióba lendül majd.

Ti mit tennétek a helyében?

Indexkép: Ksenia Chernaya/pexels.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja