SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Május 31. Testvérek Napja

Családinet [cikkei] - 2014-05-30
Új ünnepnap formálódik Európában. Május 31-én ünneplik első ízben a Testvérek Napját. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete csatlakozott a kezdeményezéshez, hiszen szintén vallja: "A legjobb ajándék a kistestvér!"
Május 31. Testvérek Napja

„Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére!
Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A NOE alapszabályában rögzített célja az élet, az anyaság tiszteletére nevelés és a jövő generációjáért érzett felelősség erősítése. Az ünnepnap kapcsán a Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a kormány azon terveit, hogy a jövőben jelentősen emelkedhet a két gyermeket nevelők családi kedvezménye. Az intézkedés több mint 350 ezer szülőt érintene és jelentős havi megtakarítást jelenthet azoknál a családoknál, akik két gyermekről gondoskodnak.

Új ünnepnapot kezdeményez a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség: a Testvérek Napját, amely május 31-én lesz. Az ünnep jelmondata a nemrégiben elhunyt Fernando Castro-tól, a Portugál Nagycsaládos Egyesület és az Európai Nagycsaládos Szövetség alapító elnökétől származik: „Ha boldoggá akarsz tenni egy gyereket, gondoskodj róla, hogy legyen testvére! Ha nagyon boldoggá akarod tenni, legyen több testvére!”

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete üdvözli a Testvérek Napja megünneplését! Az élet érzelmek, események, tanulás, elkötelezettségek, ötletek és sok más dolog köré épül. Testvéreink a legjobb barátaink. Velük együtt növünk fel a családban; élmények sűrű szövedékét éljük meg velük együtt, közösen. Mindez megismételhetetlen és egyedi, életünket örökre meghatározza.

Az ünnep alkalmával mind a családban, mind társadalmi szinten megemlékezünk mindarról, ami a testvéreket összeköti:

  • közös gyermekkor, kalandok, felfedezések;
  • összetartozás, összetartás, közelség;
  • egység, azonosság a különbözőségben, sokféleség;
  • kölcsönös segítségnyújtás, együttműködés és a feladatok megosztása;
  • öröm és bánat, a jó és a rossz érzelmi megélése;
  • tolerancia, megbékélés, osztozás;
  • történetek, gyökerek és emlékek.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének Elnöksége
Az 1987-ben alakult Egyesület jelenleg az egész országban több mint 250 helyi közösséggel és mintegy 14.000 tagcsaláddal rendelkezik. Az országos munkát hét regionális központ segíti. Önkénteseink száma megközelíti az 1500 főt. A NOE a családos közösségépítésen és értékőrzésen túl – melynek középpontjában a házasság és az élet védelme, az anyaság tisztelete áll – ellátja a családok érdekvédelmét és országos, valamint helyi rendezvényein vidám kapcsolatépítésre, szórakozásra is lehetőséget nyújt.

Fotó: www.foter.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja