SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Biciklizni indult a 9 éves gyermek, amikor elgázolta egy autó - egy óráig küzdöttek az életéért

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-17
A gyermek koponyasérülést szenvedett, a mentősök egy órán keresztül próbálták újraéleszteni. A baleset azért történhetett, mert a gyermek figyelmetlenül hajtott ki a főútra, nem adott elsőbbséget, ráadásul a közeledő autó is gyorsabban mehetett a megengedettnél.
Biciklizni indult a 9 éves gyermek, amikor elgázolta egy autó - egy óráig küzdöttek az életéért

/Kiemelt képünk illusztráció/

A baleset megelőzhető lett volna - tanítsd meg gyerekednek a KRESZ szabályait, és viseljen védőfelszerelést, ha biciklizik!

Július 9-én vasárnap este egy 9 éves kisfiú biciklizni indult Gyálon, azonban szörnyű balesetet szenvedett. Amikor a főúthoz ért, az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyta, és a főútra kihajtva elgázolta őt egy autó. A gyermek a szemközti árokba csapódott - írta meg a baleset-info.hu.

A balesethez érkezett az Országos Mentőszolgálat egysége, egy gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. A sérültet majdnem egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, ami végül sikeres volt.

A budapestkornyeke.hu információi szerint a gyermeket súlyos-életveszélyes koponyasérüléssel szállította kórházba a mentőhelikopter.

A szentanúk információi szerint az autó 45 éves sofőrje a megengedettnél gyorsabban hajtott. A lap úgy tudja, hogy a gyermek egy barátjával együtt biciklizett, amikor megtörtént a baleset. 

A kórház a lapnak a következő tájékoztatást adta: 

"a fiú az intenzív osztályon van koponyatöréssel és lépsérüléssel, ha felébred, többet fogunk tudni, de az orvosok is bizakodóak, köszönjük az érdeklődést.”

Mielőbbi felépülést kívánunk neki!

Sajnos a nyári időszakban több veszély is leselkedik a gyerekekre, gyakoriak a vízi balesetek és a sportsérülések, köztük a trambulinbaleseteket kiemelve.

Többen pattannak ilyenkor biciklire is, ezért fontos, hogy gyerekünk ismerje a KRESZ szabályokat és alkalmazza is, valamint biztosítsuk számára a megfelelő védőfelszerelést, hogy a súlyosabb sérüléseket elkerülje.

Korábbi cikkünk segíthet abban, mi mindent kell átbeszélni a gyermekkel a közlekedéssel kapcsolatban: A biztonságos közlekedés szabályai: ezt tanítsd meg a gyereknek! - Tanácsok korosztályok szerint

Indexkép: Pexels képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja