SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Őszi ruhaváltás gyermekeinknél

Fürst Melinda [cikkei] - 2008-11-11
A hűvösebb idő beköszöntével a gyerekek ruhatárát is cserélni kell. Ősszel, amikor még erősen változékony az idő, fontos, hogy rétegesen öltöztessük a kicsiket, hogy melegedés esetén le tudjunk venni egy-egy réteget, és mert a rétegek közé szorult levegő is szigetel, melegít.
Őszi ruhaváltás gyermekeinknél

Picik esetében kombidresszt adjunk alulra, de ez csak a szobatisztaság eléréséig jó megoldás, aztán térjünk át a trikóra, hogy önállóan is könnyen tudjon vetkőzni a gyerek. A trikót mindig szorosan tűrjük be a nadrágba, hogy ugrálás közben se csúszhasson ki, ne legyen szabadon a kicsi dereka. Erre jöhet a póló, vagy ing.
Zokniból is keressünk magasabb szárút, hogy ha le is csúszik kicsit, akkor se lógjon ki a lábszár pl. mászókázás közben.
A dzseki alá adjunk pulóvert, vagy kardigánt. Ilyenkor még túl vastagok a téli holmik, kénytelenek leszünk beszerezni néhány átmeneti ruhadarabot.
Kell egy pamut sapka, ami a fület is takarja, mert ha a téli, vastagot adjuk a gyerekekre, abban könnyen leizzadnak, és az pont olyan veszélyes, mint ha sapka nélkül menne ki a szélbe. Sál helyett is elég egy vászon kendő.
Kabát helyett jó megoldás lehet a lecipzározható ujjú dzseki, amiből pillanatok alatt mellényt varázsolhatunk, ha kisüt a nap.
Kislányoknak nagyon szép őszi ruhákat vehetünk, de vásárlás előtt gondoljuk át, hogy valóban praktikus lesz-e mindennapos használatra egy kertészruha, vagy szoknya.

Ha esős időben is kimozdulunk otthonról, akkor jól jöhet a gumicsizma, és a  pontosan záródó esőkabát is.
Válasszunk természetes alapanyagú ruhákat, amelyek jól bírják a gyakori mosást is. A sár miatt jobb, ha cipőből is, kabátból is legalább kettő van, hogy akkor is kimehessünk, ha az egyik épp szárad. Sokaknak fontos, hogy márkás, divatos darabokat vegyenek, de mivel minden ruhájukat úgyis hamar kinövik a gyerekek, ne zavarjon, ha mégsem tehetjük meg. 

Arra viszont figyeljünk oda, hogy ne legyenek balesetveszélyesek a kiválasztott ruhák. A lógó zsinórok, kötők könnyen fennakadhatnak a mászókákon, hintákon, magukkal ránthatják a kicsiket. A kapucnikba fűzött zsinórok még veszélyesebbek, hiszen a nyak körül futnak. Ezeket cseréljük ki gumira. A különböző díszeket is gondosan nézzük meg, nem karcolnak-e, nincs-e kiálló részük.

Sok gyereknél problémát okoz a cipővásárlás, mert nem szívesen húznak fel mást, mint amit már megszoktak. Igyekezzünk érvekkel hatni rájuk, és persze segíthet, ha ők is beleszólhatnak a választásba. Akkor megfelelő a méret, ha a lábujjak vége és a cipő orra között még nagyjából 1 cm van. Figyeljünk arra is, hogy elég széles legyen a lábbeli, illetve magas lábfej esetén is kényelmes legyen.  A legegyszerűbb, ha tépőzáras modellt választunk, azt a gyerekek segítség nélkül is fel tudják venni, és kényelmesen be tudják állítani. Gondoljunk arra is, hogy hideg időben esetleg vastagabb zoknit kell viselni hozzá, nézzük meg, hogy azzal is kényelmes lenne-e.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
A szerkesztő ajánlja