SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Iskolakerülésügyi megbízott Bécsben

Családinet [cikkei] - 2012-03-30
Mivel egyre több diák kerüli az iskolát, ráadásul egyre fiatalabb korban kezdi, Bécs iskolakerülésügyi megbízottat nevezett ki a probléma megoldására. A megbízott feladata az intézkedések koordinálása és az iskolák támogatása.
Iskolakerülésügyi megbízott Bécsben

"Legyen szó notórius elkésőkről, a tanítási szüneteket önhatalmúlag megtoldókról, a délutáni foglalkozásokat ellógókról vagy az iskolai rendezvényekről rendszeresen távolmaradókról - az iskolakerülést nem szabad tolerálni" - magyarázza az Ausztriában is egyedülálló megbízott kinevezését Dr. Susanne Brandsteidl, az Iskolatanács elnöke. Különösen, mivel rendszerint az iskolakerüléssel kezdődik a fiatalok rossz iskolai karrierje, ami később az egész életükre kihathat.

Az osztrák fővárosban az elmúlt hat évben megduplázódott az iskolalátogatási kötelezettség megszegése miatti eljárások száma. Míg 2005-ben csupán 500 ilyen feljelentés született, addig 2011 januárja és szeptembere között 1.161. Ráadásul a diákok egyre korábban kezdik a lógást, egyre több a 14 év alatti iskolakerülő.

iskolasok

A 2012. március 22-én kinevezett iskolakerülésügyi megbízott, Horst Tschaikner - aki maga is tanár - feladata lesz, hogy megfordítsa a tendenciát, és iskolát és diákot egyaránt támogasson. Legelőször egy irányelvet dolgoz ki, amellyel egységesíthetik az iskolák eljárását a lógós diákok ellen.

Szintén a feladatai közé tartozik az adatgyűjtés, a nemzetközi jó gyakorlatok felkutatása, a jogi tanácsadás, az iskolák, diákok és szülők tájékoztatása valamint különböző segítségnyújtási lehetőségek kidolgozása az érintettek számára. A következő tanévet már az általa összeállított intézkedéscsomaggal kezdik, ami nem a törvényileg előírt szankciókra és „ejnye-bejnyére” korlátozódik majd. "Az iskolák partnere vagyok, és támogatni szeretném őket az iskolakerülés elleni intézkedések kidolgozásában" - mondja az új megbízott.

Forrás: www.compresspr.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja