SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Sokan megszólnak, amiért még mindig babakocsiban ül a gyerekem

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-08-29
Az emberek folyton azzal jönnek, hogy ő már nagy, hiszen van két lába, miért nem azon jár, stb. Bele se gondolnak, hogy az a gyerek lehet, hogy beteg, esetleg Down-szindrómás, vagy egyszerűen csak aludni szeretne, vagy éppenséggel lázas.
Sokan megszólnak, amiért még mindig babakocsiban ül a gyerekem

/Kiemelt képünk illusztráció/

Szerintem természetes, hogy nem akartam kitenni a gyerekem egy félórás sétának 39 fokos lázzal a mínuszokban

A Családinetnek mesélt egy anyuka, akit rengeteg kritika ért amiatt, hogy a 3,5 éves gyerekét időnként még mindig babakocsiban hordja. 

"Kétéves koráig mindenhová babakocsival mentem vele, mert hosszabb távokat még nem tudott megtenni gyalog, én pedig már nem bírtam őt hazacipelni. Főleg akkor nem, ha még nálam volt egy szatyor homokozós játék, a bevásárlószatyor és a kismotorja vagy a rollere is. Már akkoriban is beszólogattak az emberek, hogy miért nem megy a lábán a gyerek, minek neki babakocsi.

Később aztán még több attrocitás ért minket emiatt. Fokozatosan, egyre kevesebbszer volt szükség babakocsira, hiszen a kislányom egyre hosszabb távokat meg tudott már tenni egyedül. De bizony előfordult, hogy késésben voltunk valahonnan, ezért inkább beleültettem őt a babakocsiba, és szaladtam vele, vagy nagyon sok cuccunk volt, és a babakocsi aljába kényelmesen bele tudtam pakolni.

Ahogy volt olyan is, hogy szakadt az eső és nem akartam lassú tempóban menni vele ilyen időben. Volt olyan is, hogy 39 fokos láza volt és mivel nincs autónk, ezért csak gyalog tudunk eljutni a gyerekorvoshoz, ami felnőtt sétával is 20 perc, gyerekkel mégtöbb lenne. Szerintem természetes, hogy nem akartam kitenni a gyerekem egy félórás oda és félórás vissza sétának 39 fokos lázzal" - mesélte az anyuka. 

Azt mondja, sokan kinevették, mások nem szálltak le róla, és újra és újra elmondták, hogy ez így nem helyes és hogy el fog kényelmesedni ez a gyerek, ezt így nem lehet.
 

2,5 éves korban hagyja el az átlag, de nincs gond azzal sem, ha még 4-5 évesen is igényli

Nem érdemes mások felett ítélkezni, még ha nem is értünk velük egyet - nem tudhatjuk, hogy milyen élethelyzetben vannak.

Lehet, hogy a gyermek autista, Down-szindrómás, esetleg a mozgásfejlődése nem olyan ütemben történik, mint a kortársaié. De előfordulhatnak olyan okok is, amiket az általunk megkérdezett anyuka felsorolt. 

Szakértők szerint a szülők általában 2,5 éves korig ültetik a gyermeküket babakocsiba. Sokan 3 éves kortól szoktak babakocsi nélküli sétával próbálkozni. Ugyanakkor semmi probléma nincs azzal, ha egy gyerek még akár 4-5 éves korban is igényli néha a babakocsit. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja