SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megmentette az anyukáját az óvodás Zalán, hatalmas meglepetéssel készültek számára a rendőrök

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-12-12
A kisfiú nagyon ügyes volt, azonnal tárcsázta a 112-t, amikor az anyukája összeesett a konyhában. Zalán nem mindennapi jutalomban részesült.
Megmentette az anyukáját az óvodás Zalán, hatalmas meglepetéssel készültek számára a rendőrök

Nagyon élvezte, hogy rendőrök között lehet, a legjobban pedig a rendőrös játéknak örült a kis életmentő

Sokszor egy felnőttnek is nehéz megőrizni a lélekjelenlétét, ha valami baj történik, nemhogy egy gyereknek. Zalán azonban nagyon higgadtan cselekedett, amikor édesanyja október 10-én délben összeesett a konyhájukban. Két öccse is a házban volt ekkor. A fiú azonnal tárcsázta a 112-t. 

Kopcsóné Závorszki Mónika, a Szombathelyi HIK osztályvezető-helyettese azt mondta, a kisfiú nagyon talpraesetten kért segítséget. 

"Hajba Lívia hívásfogadó operátor beszélt vele, és utána arról számolt be, hogy a gyerek felnőtteket meghazudtoló együttműködésről tett tanúbizonyságot. Bemutatkozását követően higgadtan és érthetően mondta el, hogy az imént az édesanyja összeesett a családi házuk konyhájában, és nem reagál semmire. A lakcímüket is hibátlanul elmondta, és a diszpécserünk közben bekapcsolta a mentőszolgálatot a beszélgetésbe."

Zalán azt is elmondta, hogy édesanyja hason fekszik, és amikor arra kérték a telefonban, hogy fordítsa a hátára őt, azonnal megtette. Később az anya magához is tért, de mivel fájdalmai voltak, ezért kórházba szállították. 

Zalán dicséretet kapott a HIK és a mentőszolgálat diszpécserétől is, később pedig az is kiderült, hogy az apukája rendőr. 

Az édesapa, Dojcsák Bence őrmester, a Beregsurányi Határrendészeti Kirendeltség határrendésze azt mondta, nagyon büszke kisfiára. 

"Nemrég azzal hívtak fel az Országos Rendőr-főkapitányságról, hogy Zalánt, meg persze minket, családtagokat is szívesen látnak a vármegyei rendőr-főkapitányságon. Megtisztelve éreztük magunkat, és az időpontot is sikerült egyeztetni."

A kisfiút körbevezették a rendőrségen, és még egy kis mikuláscsomaggal is kedveskedtek neki. 

"Ez az eset jól példázza, mennyire hasznos, ha a szülők már óvodáskorban betanítják a gyerekükkel a lakcímüket, és persze azt is, hogy vészhelyzetben mi a teendő" – mondta Bóna Gyula alezredes, aki szerint a kisfiú mindent nagyon jól csinált.

Zalán nagyon jól érezte magát a különleges programon, a legjobban pedig a rendőrös játéknak örült. 

"Nagyon tetszett neki, hogy rendőrök között lehetett, de ez a látogatás azért is volt emlékezetes, mert engedélyt kaptam rá, hogy szolgálati autóval vigyem a családomat Nyíregyházára. A mi életünkben ez volt az első ilyen alkalom. Kár, hogy a legkisebb fiunk kórházi kezelés miatt nem tarthatott velünk" – mondta a büszke édesapa. 

Indexkép: police.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja