SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Grillezzünk zöldségeket

Németh Ági [cikkei] - 2004-07-11
A grillhúsok mellé készítsünk grillezett zöldségeket.
Sültburgonya, töltött gomba, padlizsán és cukkini szeletek

Grillezzünk zöldségeket


Sült burgonya

 

Hozzávalók: személyenként egy-egy nagyobb burgonya

                     3 dl tejföl

                     25 dkg: fele tehéntúró, fele juhtúró

                     egy csokor metélőhagyma

                     só, bors, pici fokhagyma, alufólia

 

Elkészítés: a burgonyát megmossuk és szárazra töröljük, alufóliába burkoljuk, és előmelegített sütőbe rakjuk. 50-60 perc alatt megsütjük. Ha kivettük a sütőből, rakjuk még a grillrácsra egy pár percre. Ez idő alatt elkészítjük a mártást. A túrókat összekeverjük, kidolgozzuk csomómentesre. Hozzáadjuk a tejfölt, és az apróra vágott metélőhagymát, és ízesítjük sóval, borssal, és fokhagymával. A megsült burgonyát négy részbe bevagdaljuk, és a mártással megtöltjük, illetve a mártást kínáljuk is mellé. Nagyon finom marhasültekhez és egyéb grillhúsokhoz.

 

 

 

Töltött gomba

 

Hozzávalók: 10 db nagyobb gomba

                     1 piros húsú paprika

                     egy csokor ujjhagyma

                     2db paradicsom

                     2 evőkanál olaj / ha van olívaolaj

                     egy teáskanál margarin

                     só, bors,

                     10 dkg sajt

 

Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, jól meg mossuk és szárazra töröljük. A hagymát felkockázzuk és az olajon megpároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és megtöltjük a gombafejeket. Előmelegített grillre tesszük, alufólia tálcán, és reszelt sajtot szórunk a tetejére. 15-20 perc alatt készre sül. /A fóliatálcát vajazzuk ki/

 

 

Padlizsán és cukkíni szeletek

 

Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán

                     2 db cukkini

                     só, bors, fokhagyma, olívaolaj,

                     egy csokor bazsalikom

 

Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, felszeleteljük, és félórára rácsra fektetjük, hogy a leve lecsöpögjön. /kóstoljuk meg a padlizsánt nem keserű-e/. A cukkinit szintén meghámozzuk és felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, és egy félórára szintén rácsra tesszük. Ezután a cukkinit és padlizsánt megkenjük fokhagymás olívaolajjal és megszórjuk a felaprított bazsalikommal. Az előmelegített grillrácson pár perc alatt megsütjük. /gyakran forgassuk/ Nagyon finom, önálló ételként is fogyaszthatjuk. 

 

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja