SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyors és nem-mindennapi receptek

Kandikó Éva [cikkei] - 2010-05-11
Éhes a család, de kipróbálnál valami mást, valami számodra szokatlant? Hajrá! Rajtunk nem múlik...
Gyors és nem-mindennapi receptek

Currys töltött tojás

6 db tojást főzzünk a szokásos módon keményre, majd merítsük hideg vízbe néhány percre, úgy könnyebben lejön a héja. Tisztítás után vágjuk félbe őket, a sárgákat szedjük egy tányérba, keverjük simára 12 dkg natúr krémsajttal és egy teáskanál curryvel. Csillagcsőrű nyomózsákba töltve ízlésesen nyomjuk a tölteléket az üres fehérjébe. A töltött tojásokat díszíthetjük kaviárral, hajszálvékony lazacszeletekkel, kapribogyóval, petrezselyemmel.

Meleg töltött tojás
 
Főzzünk keményre 8 db tojást, a fent leírt módon hűtsük, hámozzuk, vágjuk félbe. A sárgákat emeljük át egy mélyebb tálba, adjuk hozzá a következőket: 2 db tejben áztatott és alaposan kinyomott zsemle, egy csapott evőkanál mustár, egy csokor összevagdalt petrezselymet, sót, borsot, és annyi sűrű tejfölt, hogy kezelhető, de nem túl híg masszát kapjunk. Ezzel a masszával – vigyázat, nem ér elnassolni! – púposan töltsük meg a tojásokat, majd helyezzük őket egy vékonyan kiolajozott jénaiba. Mindegyiket locsoljuk meg sós tejföllel, és 15 perc alatt süssük készre a töltött tojást. Legyünk óvatosak, ne süssük túl őket, mert ha a fehérje gumiszerűen megsül, élvezhetetlen lesz az étel.
 
Zöldséges egytálétel

Hozzávalók:
egy kis fej brokkoli rózsáira szedve
egy kis fej karfiol rózsáira szedve
2 nagy burgonya karikákra vágva
20 dkg zöldborsó
egy marék snidling
5 dkg vaj
2 teáskanál mustárpor, ennek hiányában mustár
6 dl tej
5 dkg liszt
15+5  dkg cheddar sajt reszelve

A vajat melegítsük fel, adjuk hozzá a lisztet és a mustárport, kevergessük egy percig. Öntsük rá a tejet, forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk,  és főzzük kevergetve néhány percig a mártást. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a sajtot. Forraljunk egy fazékban vizet, 5 percig főzzük benne a karikázott burgonyát, majd szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre. Ugyanebben a vízben blansírozzuk 3 percig a brokkolit és a karfiolt, az utolsó egy percben dobjuk a vízbe a borsót is. Szűrjük le a zöldségeket, majd ha kicsit kihűltek, keverjük össze a mártással. Egy tűzálló tálba öntsük bele a mártásos zöldségeket, a burgonyát pedig rendezzük el a tetejükön. A maradék sajttal szórjuk meg, majd süssük az ételt 20-25 percig 220 fokon. Akkor jó, ha a sajt szép aranybarna.

Meglepetés muffin
Állítsuk össze a tésztát. Ehhez keverjünk össze 2,5 csésze (1 csésze=2,5 dl)  lisztet 2,5 teáskanál sütőporral, 1 teáskanál sóval. Egy másik tálban keverjünk habosra 2,3 csésze puha vajat 1 csésze barnacukorral és fél csésze kristálycukorral. Egyenként keverjünk el benne két tojást, egy csomag vaníliás cukrot (vagy egy teáskanál kivonatot),  dolgozzuk össze. A lisztes keveréket és 1,5 csésze tejet felváltva adjunk  a masszához, de ne essünk túlzásba, nem kell túlkeverni a süteményt. Egy muffinformát kibélelnünk kapszlival, ezeket egyharmadig megtöltjük a masszával, mindegyikbe pottyantunk egy apró csokit, betakarjuk újabb réteg tésztával, majd 20 percig – és tűpróbáig - sütjük.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja