Paella, avagy rizses hús spanyol módra
Spanyolországból hazatérvén átnéztük az itthon lévő szakácskönyveinket, és napokig bújtuk az internetet is: elolvastunk vagy félszáz paella receptet, míg végül a sok recept alapján a következő receptet alkottuk:
Paella
Hozzávalók (4-6 főre):
- kb. 1 kg csirke vagy pulykahús
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 zöldpaprika, vagy kaliforniai paprika
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 2 babérlevél
- só, bors ízlés szerint
- kb. 1,5 l húsleves (akár kockából készült is jó)
- 35 dkg rizs
- 10 dkg zöldborsó
- 1 cs. sáfrány
Elkészítés:
Egy nagyobb lábasban vagy serpenyőben olajon megpirítjuk a feldarabolt és megsózott húst, majd aranybarnára pirítjuk. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, a paprikát kimagozzuk és karikákra szeleteljük, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk. Hozzáadjuk a pirított húshoz, és lefedjük (legjobb az átlátszó üvegfedő!). Ha a vöröshagyma megfonnyadt, rászórjuk a pirospaprikát, a kakukkfüvet, a babérlevelet, a borsot, és még egy kis sót, majd felöntjük a húsleves kb. felével. Beletesszük a rizst és a zöldborsót is, és szép sárgás színt adunk neki a sáfránnyal. (Ha nem kaptunk sáfrányt, kurkumával is sárgíthatjuk.). Fedő alatt lassú tűzön főzzük, a levet rendszeresen ellenőrizve és utántöltve, amíg a borsó és a rizs át nem puhul.
A receptet már többször teszteltük különböző vendégeinken, mindig garantált siker volt. Reméljük, Nálad sem lesz ez másképp.
Jó étvágyat!
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: