SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bolognai spagetti

Családinet [cikkei] - 2009-09-11
Olyat próbáltam főzni ma, amire nem kell különösebben odafigyelni, nem melegíti be extrém módon a konyhát, és mindenki szereti. Mi más lehetne ilyen étel, mint valami tésztaféle?
Bolognai spagetti

Hozzávalók:

50 dkg darálthús (sertés-marha vegyesen, még jobb, ha csak marha)

1 doboz hámozott paradicsomkonzerv

1 szál sárgarépa

1 darab zellergumó

1 darab vöröshagyma


2 gerezd fokhagyma

só, bors, rozmaring, bazsalikom, oregano

olívaolaj

vörösbor

 
Elkészítés:

bolognaiA vöröshagymát finomra vágtam, a fokhagymát szintén, és az olívaolajon üvegesre pároltam. Utána beletettem a lereszelt répát és zellert, ezt is pároltam egy keveset. Ekkor következik a sorban a darálthús, amit nagy lángon megpirítok, majd sózom, borsozom, és hozzáadom a fűszernövényeket, vagy a szárított verziókat. Hozzáadom a hámozott paradicsomot (meg ha még van egy-két szottyadásnak indult friss, akkor azt is belevagdosom), felforralom, és fedő alatt kis lángon elkezdem puhítani. Az elpárolgott levet vörösborral pótolom. A bolognai szósz nem piros, mint a milánói, hanem barna, sűrű szaft van alatta.

Forrás: http://fakanal.freeblog.hu
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja