Töltött karalábé párolt zöldséggel
Hozzávalók 2 fő részére:
- 2 db közepes karalábé
- 2 kisebb filézett csirkemell (20-30 dkg)
- 1 zacskó Mozarella sajt (kb. 125g-os)
- 0,5 kg vegyes zöldség, tetszőlegesen fagyasztott, vagy friss (Képen: bébirépa, karfiol és borsó)
- 1-2 ek. zsírszegény tejföl (12%-os zsírtartalmú)
- Só, bors, paprika, delikát
Hámozzuk meg a karalábét, vájjuk ki a közepét, tegyük félre. A csirkemellet és a mozarellát vágjuk apró darabokra, de előtte a mozarellából vágjunk le két karikát és tegyük félre - ezek, majd a karalábék tetejére fognak kelleni -. Serpenyőben, kevés olajon pirítsuk meg a csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, paprikával. A kész csirkemellhez adjuk hozzá a darabolt mozarellát, keverjük össze és töltsük meg vele a karalábékat. Párolóedénybe öntsünk kis vizet, állítsuk bele a töltött karalábékat, majd lefedve pároljuk puhára őket (közepes fokozaton hamar megpuhul).
Ezalatt a fagyasztott, vagy a tisztított zöldségekből készítsük el a köretet, delikáttal fűszerezett vízben főzzük/pároljuk puhára ízlés szerint.
A karalábé kivájt közepéből mártást készítünk: kis edényben fűszeres vízben - só, bors, delikát - megfőzzük, ha kész, 1-2 ek. tejföllel összeturmixoljuk. - Kicsit megbolondíthatjuk csipetnyi szerecsendióval is.
A megpuhult töltött karalábét vegyük ki óvatosan az edényből, a tetejére tegyünk 1-1 mozarella karikát, ez rá fog olvadni.
Hamar elkészül, és kímélő, diétás, egészséges étel. Vegetáriánusok készíthetik zöldséges, vagy rizses töltelékkel.
2011. áprilisi pályázatra beküldött recept.
Kérjük, támogasd munkánkat!
Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!
Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás
Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:
Közösségi hozzászólások: