SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pácolt feta

Filep Hajnalka [cikkei] - 2011-04-29
Ezt a finomságot főként reggelire és vacsorára érdemes fogyasztani. A gyerekek is nagy kedvvel mártogatják a fűszeres olívaolajat, fogyasztják a fetát kenyérre kenve. Zamatos paradicsommal, pirítóssal a legfinomabb.
Pácolt feta

Hozzávalók:

  • 400 g fetasajt
  • 2-3 dl olívaolaj
  • bazsalikom
  • színesbors
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint chilipaprika

A fetasajtot kockákra vágjuk. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk. Tiszta befőttesüvebe teszünk egy réteg fetasajtot, néhány fokhagymagerezdet helyezünk rá, majd megszórjuk színesborssal,bazsalikommal ízesítjük . Újabb réteg fetát helyezünk rá és a rétegezést az előbbiek szerint folytatjuk addig, amíg megtelik az üveg. Ezután felöntjük olívaolajjal. Ízlés szerint chilit is rakhatunk a pácba. Legalább egy napig a hűtőben érleljük és ezután fogyaszthatjuk.

2011 áprilisi pályázatra beküldött recept
 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja